הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

טארט אישי במילוי קרם פיסטוק וקוקוס


הקינוח החמוד הזה, הוא שובב לא קטן…הבצק הפריך האפוי ממולא בקרם פיסטוק וקוקוס ומזכיר טעם של גלידת פיסטוק איכותית. למה בתבנית אישית? כי בטח לא תרצו לחלוק אותו…

 זוהי מנת הקינוח שלי לתחרות בשלני הרשת של סוגת. אם אהבתם אודה לכם אם תוכלו להצביע עבורי על ידי לחיצה על הקישור המצורף :http://on.fb.me/sugatbashlanim
ניתן להצביע גם באמצעות לחיצה על הבאנר הממוקם כאן בבלוג מצד ימין

תודה!!!

המצרכים לכמות של 10 תבניות טארט מתפרקות בקוטר 8 ס"מ :

לבצק:

1 וחצי כוס קמח

100 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כוס סוכר דקדק סוגת

1 ביצה טרופה

למילוי:

1 גביע גבינת שמנת  30% בטעם טבעי  (אני השתמשתי בגבינת פילדלפיה 227 ג')

חצי כוס שמנת מתוקה 32%

2 כפיות מחית פיסטוק- להשיג בחניות המתמחות

1/4 כוס קוקוס טחון סוגת

40 ג' סוכר וניל סוגת – 4 שקיות

תמצית שקדים איכותית (מוסיפים מעט, טיפה או שתיים, כדי שטעם התמצית לא ישתלט)

לקישוט:

10 פיסטוקים מקולפים בטעם טבעי

איך מכינים?

בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים קמח וחמאה, עד קבלת פירורים קטנים ואחידים. זהו שלב שלוקח זמן (מספר דקות)

מוספים את הסוכר וממשיכים לערבב קלות

תוך כדי עירבוב במהירות איטית מוספים את הביצה הטרופה ומגבירים מהירות רק עד קבלת בצק

מאחדים את הבצק שהתקבל, עוטפים בניילון נצמד ושולחים למקרר לכחצי שעה

מרדדים את הבצק לעובי 2.5 מ"מ (אם מתקשים לרדד את הבצק והוא נדבק, מכניסים את הבצק למקפיא לכמה דק'. מוצאים מהמקפיא וממשיכים לעבד). אני מרדדת את הבצק מעל השיש שמעליו מונח נייר אפייה. להקלה על הרידוד מקמחים מעט את המערוך ואת הבצק, אם יש צורך

לאחר הרידוד, קורצים עיגולים מעט גדולים מקוטר תבנית הטארט האישית ומניחים את עיגולי הבצק בתבניות האישיות, חותכים את השוליים של הבצק כך שיתאימו בדיוק לגודל התבנית. מקפיאים למספר דק'

מחממים תנור ל 180 מעלות

דוקרים בעזרת מזלג את תחתית הקלתית, מרפדים ברדיד אלומניום ומניחים משקולות. במקרה זה השתמשתי בשעועית לבנה של סוגת (למרות שזהו לא ייעודן המקורי …אגב, לאחר תום השימוש, אכסנו את השעועית עד לפעם הבאה שתרצו לאפות בצק פריך…). בתמונות שלפניכם תוכלו לראות את השלבים

אופים 15 דק', עד שהבצק מתייצב, מסירים את רדיד האלומניום, אופים עוד 10 דק' – או עד שהבצק אפוי ומזהיב. בשלב זה רצוי להיות עירינים למצב הבצק, היות שתנורים שונים בעוצמת החום, ממליצה לעקוב לגבי מידת עשייתו של הבצק

מוצאים מהתנור, מצננים ומחלצים מהתבניות

להכנת ההקרם:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הגבינה, השמנת המתוקה, מחית הפיסטוק, קוקוס, סוכר ותמצית השקדים, מערבבים היטב לקבלת תערובת הומוגנית בעלת צבע אחיד. התערובת המתקבלת אינה חלקה לגמרי וניתן לזהות בה את שבבי הקוקוס. לגבי מידת המתיקות ניתן להוסיף בהדרגה לפי הטעם.

מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומחכים לצינון הבצק.

לאחר צינון מזליפים בנדיבות את קרם הפיסטוק והקוקוס ומניחים מעליו פיסטוק ומגישים.

אהבתם? אם כן, אנא הצביעו למנה בתחרות בשלני הרשת של סוגת

תודה לכל מי שכבר הצביע ולמי שמצביע כעת!!!

 ועוד משהו: עם רידוד נכון ושמירה על שאריות הבצק כמות הטארטים יכולה להגיע גם ל 11 טארטים.

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

18 תגובות

  • הגב CooknBake 20 בפברואר 2011 at 9:30

    איזה קטע!
    מאז שהתחילה התחרות ידעתי שאני הולכת להכין טארטים אישיים עם קמח מלא ועם מלית קרם קוקוס.
    לא יודעת למה החלטתי בסוף לשנות והכנתי את הקאפקייקס.

    יצאו לך מקסימים ואין לי ספק לגבי הטעם! עם מחית פיסטוק ויתר המרכיבים שיש לך שם, זה בהחלט נראה מתכון מצויין.

    בהצלחה :-)

    • הגב anat_lobel 20 בפברואר 2011 at 20:40

      יקרתי יצאו לך קאפקייקס מקסימים!!! תודה על הפרגון ובהצלחה!

  • הגב אולגה 20 בפברואר 2011 at 9:48

    תגידי לי, את רוצה לגרום לי להתקף לב על הבוקר? איזה תמונות! ריירתי על המקלדת!

    • הגב anat_lobel 20 בפברואר 2011 at 20:40

      תודה אולגה!!! את מקסימה!!!

  • הגב אירית 20 בפברואר 2011 at 19:48

    יש לי שאלה ….איפה קונים מחית פיסטוק…אני גרה בשדרות יש לנו סופרסל וגם מגה בול…אני מאוד ישמח לקבל תשובה אני מתכוונת לעשות אותם בפורים ..כול הכבוד הם נראות מעולה….

    • הגב anat_lobel 20 בפברואר 2011 at 20:37

      הי אירית וברוכה הבאה :) ותודה על המחמאה. מחית פיסטוק קונים בחנויות המתמחות המוכרות ציוד ומוצרים לקונדיטוריה (כך גם את התבניות טארט האישיות). לאחרונה ראיתי בחנות טבע (בעדן מרקט) שניתן לרכוש גם מחית פיסטוק- אך אני לא ניסתי אותה. בהצלחה.

  • הגב חיה אילונה דר 20 בפברואר 2011 at 22:28

    מתכון מעולה,בצק פריך בשילוב קרם מעודן כזה,אליפות!
    ממש קלאסה:-)

    • הגב anat_lobel 21 בפברואר 2011 at 10:59

      חיהל'ה תודה יקרתי על הפרגון

  • הגב שירלי 21 בפברואר 2011 at 11:29

    נראה מדהים. איך בא לי

  • הגב תמי 22 בפברואר 2011 at 21:57

    היי ענתי!
    מדהים!!! הצבעתי למנה ומקווה מאוד שתצליחי! להתראות

    • הגב anat_lobel 22 בפברואר 2011 at 23:21

      תודה רבה תמי!!! להתראות בקרוב

  • הגב ויויאן 23 בפברואר 2011 at 15:35

    שלום ענת, מקווה שתצליחי. היצבעתי עבורך יש לי הרגשה טובה.
    בכל אופן יצא לך יופי של קינוח, מחזיקה אצבעות.

    • הגב anat_lobel 23 בפברואר 2011 at 18:04

      ויויאן, תודה רבה על ההצבעה והפרגון. והלוואי והרגשתך תתממש…:)

  • הגב קרן 11 במרץ 2011 at 15:46

    האם אפשר לעשות מחית פיסטוק. כי לא מצאתי בסופר ולא היה לי זמן להגיע לחנות בישול…?

    • הגב anat_lobel 11 במרץ 2011 at 16:35

      הי קרן, לא ניסתי להכין מחית פיסטוק בעצמי, כך שלצערי אני לא יודעת מהם המרכיבים של המחית. על זו שרכשתי אין פירוט. יש לציין כי למחית עצמה, לפחות זו שאני רכשתי, יש גם ריח של שקדים (אני מניחה מתמצית איכותית) ואני מניחה שיש בה תוספות נוספות מעבר לפיסטוקים בלבד.
      השבוע טחנתי פיסטוקים במטחנת תבלינים וקיבלתי מעין אבקת פיסטוקים. אך זה לא מספיק ליצירת הצבע והמרקם שנחוץ למתכון זה.
      בהצלחה ושבת שלום. ולכשתמצאי זמן לבקר בחנות בישול…ספרי לי איך יצא…:). תודה!

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 20 באוגוסט 2011 at 22:54

    […] מחפשים עוד רעיון עם מחית פיסטוק? טארטלט פיסטוק וקוקס… […]

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 10 במאי 2012 at 10:57

    […] טארטלט קרם פיסטוק וקוקוס ברוקיטס במילוי גבינות טארט במילוי קרם פיסטוק וקוקוס חלה במילוי פסטו וגבינות פלפלי ביס ממולאים בגבינות, בזיליקום וצנוברים […]

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 19 במאי 2012 at 21:38

    […] שלבים בהכנת טארטלטים ניתן לראות גם בפוסט הזה במתכון לטארטלטים במילוי קרם פיסטוק […]