במתכון הזה הפלפלים הצבעוניים משמשים כלי קיבול לשקשוקה במנות אישיות והופכים את המנה לצבעונית וקיצית במיוחד. לגרסה חלבית ניתן לגוון את המלית באמצעות קוביות קטנות של גבינה בולגרית ועוד רעיונות וטעמים לפי העדפתכם. לפני שמתחילים חשוב לציין כי יש להצטייד בפלפלים גדולים ועגלגלים שיצליחו להכיל את הרוטב ואת הביצה.
המתכון התפרסם לראשונה במגזין ״טעימות״ במדור ״מוגש בסטייל״.
ל 4 מנות:
4 פלפלים גדולים רצוי בצבעים שונים, חצויים ונקיים מזרעונים
8 ביצים
פטרוזיליה קצוצה/ עלי בזיליקום קצוצים
לרוטב העגבניות (ל 1 כוס רוטב):
5 עגבניות
2 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור
1 כפית סוכר (לא חובה)
2 שיני שום, קצוצות
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ (או פחות, לפי הטעם)
2 כפות רסק עגבניות
אופן ההכנה:
מקלפים את העגבניות (בקולפן יעודי או באמצעות חליטתן במים רותחים) וחותכים לקוביות.
מרסקים את קוביות העגבניות במעבד מזון לרוטב חלק. מחממים שמן זית בסיר מוסיפים את השום ואת הפלפל החריף ומערבבים קלות, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מלח, פלפל, סוכר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הפפריקה מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 25 דק׳ עד שהרוטב מסמיך מעט. מוסיפים את רסק העגבניות מערבבים היטב ומסירים מהאש.
לפלפלים:
מחממים תנור על 180 מעלות
בתבנית אפייה, מרופדת בנייר אפייה, מניחים את הפלפלים כשהחלק החתוך כלפי מעלה. יוצקים לכל פלפל 2-3 כפות מהרוטב (תלוי בגודל הפלפל. לא גודשים את הפלפל על מנת שהמלית והביצה לא יזלגו בהמשך). אופים כ 20 דק׳ עד לריכוך קל וכשמופיעים מעט סימני צריבה בשולי הפלפל.
מוצאים מהתנור ומוסיפים לכל חצי פלפל ביצה ומכיניסים לתנור להמשך אפייה של 10 דק׳ או עד דרגת עשייה רצויה. אם הביצה גדולה מידי משתמשים רק בחלק מהחלבון.
מוצאים מהתנור מפזרים מלח, פלפל, פטרוזליה קצוצה או בזיליקום.
נשאר מהרוטב? אפשר להקפיא או להשתמש כרוטב לפסטה.
בתאבון
איזה רעיון מדליק.
תודה אהובה