למרות הרעיון של איליין מסיינפלד לאכול רק את ה muffin tops, בכל מה שקשור למאפינס אלה אני חושבת שיש לאכול את הכל-top to bottom ואם אפשר אז יותר מאחד…
למי שטרם ניסה את השילוב של הדלעת והשוקולד צ'יפס, הנה הזדמנות נוספת להכין בקלילות מאפינס מהירים, טעימים וריחניים הפעם עם גזר ופיסטוקים.
המצרכים ל 6 מאפינס
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
½כפית סודה לשתיה
½כוס סוכר
קורט מלח
1 ביצה טרופה
1/3 כוס מיץ תפוזים
½כוס שמן קנולה
½כוס גזר מגורר
3 כפות פיסטוקים קצוצים גס (פיסטוקים טבעיים, לא קלויים או ממולחים )
½כפית קינמון
½ כפית זנגוויל מיובש
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה:
מחממים תנור על 180 מעלות
מנפים לקערה את הקמח, אבקת אפיה וסודה לשתייה יחד
מוסיפים את המלח, קינמון, זנגוויל ומערבבים
בקערה אחרת מערבבים יחד את מיץ התפוזים, הביצה, תמצית וניל והשמן
מערבבים עם מטרפה/מזלג ומעבירים לקערת החומרים היבשים
מערבבים ומאחדים את התערובת היטב ומוסיפים בערבוב גם את הגזר והפיסטוקים
מעבירים לתבנית שקעים (משמנים קלות את התבניות או מרפדים בעטרות נייר)
אופים 20-25 דק' עד שהמאפינס זהובים ואפויים
קודם כל, תודה על הסיינפלד, היה כיף לצפות!!! המאפינס נראים מעולים ובהחלט שווים לאכילה עם ה"סטמפ"… ינוסו במהרה 😉
שבת שלום!,
צאלה
איזה כיף היה סיינפלד….תודה רבה יקירתי! שבת שלום 🙂