אני מאוד אוהבת את התמונה הזאת שצילם אנטולי מיכאלו ואני עשיתי בה את הסטיילינג. אומנם יש את המתכון הזה בבלוג- אך זו הזדמנות נהדרת להיזכר בעוד מתכון קל להכנה, טעים מאוד ואהוב.
ההמבורגר שאני מכינה מעט שונה מהמבורגר הקלאסי כי אני מוסיפה לו גם תבלינים כמו כמון, פפריקה וכו׳. אבל כך אוהבים אותו כאן והוא יוצא מושלם.
והנה טיפ לימי שבוע עמוסים. קונים בשר טרי, מכינים אותו כמו במתכון ( מתבלים ולשים היטב, מעצבים לקציצות, אך לא צולים ) ומקפיאים.
כך יש בשלוף המבורגרים ביתיים לימים עמוסים – זמן ההפשרה קצר יותר מזמן הפשרה של חצי קילו בשר טחון (למי ששונא להפשיר בשר במיקרו, כמוני!!), מוסיפים ירקות, לחמניות (קנויות, למרות שכמובן שאפשר להכין) תפוחי אדמה ו-טאדדם! אתם מסודרים עם ארוחה שילדים אוהבים.
אז למה אתם מחכים? גשו להכין…
המצרכים ל 3-4 המבורגרים:
500 ג' בשר בקר טחון (צלעות)
חצי בצל, מגורר וסחוט מנוזלים (אפשר גם להשאיר נוזלים)
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית קינמון
מלח, פלפל שחור
מעט שמן לצלייה
אופן ההכנה:
מערבבים ולשים היטב (מספר דקות) את הבשר, הבצל והתבלינים.
באמצעות רינג/ טבעת מתכת מעצבים ומהדקים היטב את התערובת לקציצות המבורגר בגודל אחיד
מכניסים למקרר לשעה להתייצבות
משמנים קלות מחבת פסים ומחממים אותה היטב
כשהמחבת לוהטת מוספים את ההמבורגרים וצולים את הקציצות כ 4-5 דק מכל צד, עד לדרגת הצלייה הרצויה.
מגישים מיד בתוך לחמניית המבורגר לצד ירקות: מלפפון חמוץ, עגבנייה, עלי חסה, טבעות בצל, פטריות, ביצת עין ועוד תוספות אהובות
היי,
אהבתי מאוד את האתר והמתכונים, יש דרך להירשם ולקבל עידכונים?
היי חן וברוכה הבאה
כן, אוסיף אותך לרשימת התפוצה
תודה,
ענת