ירקות שהיו במקרר, חזה עוף שייעודו לשניצלים ודפי אורז במזווה ממתכון קודם (עם תרד והודו ברוטב חמאת בוטנים), הפכו יחד למנה קלילה בטעמים אסיאתיים. מנה שיכולה להתאים לימי הקיץ החמים של אוגוסט. אפשר לגוון בירקות נוספים לפי הטעם ותכולת המקרר ואני כבר חושבת על גרסה נוספת שתכלול גם ברוקולי, כוסברה ושומשום. אפשר גם עם כרוב לבן, נבטים, טופו, וגם…..בקיצור הרבה שילובים. דפי האורז אינם מכילים גלוטן וניתן להשיג אותם בחנויות טבע ובחנויות למוצרים מהמזרח.
המצרכים לכ- 16 דפי אורז ממולאים:
2 נתחי שניצל עוף חתוך לרצועות
2 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
1 גזר לרצועות דקות
3 בצלים ירוקים פרוסים
8-9 עלי בזיליקום לרצועות
1 כף סויה
שמן שומשום לטיגון
דפי אורז בקוטר 22 ס"מ
כלים: ווק
להגשה: רוטב צ'ילי- מתוק (ניתן להשיג בכל רשתות השיווק)
אופן ההכנה:
מחממים ומשמנים ווק בשמן השומשום (מנענעים את הווק כך שהשמן יגיע גם לדפנות)
מוספים בזהירות את השום והג'ינג'ר ואת רצועות העוף (בזהירות כי כבר קרה לי ששום או ג'ינג'ר קפצו מהווק)
מקפיצים עד שצבעו של העוף מלבין
מוסיפים את הסויה, מערבבים ומוסיפים את הגזר ומקפיצים כדקה
מוסיפים את הפלפל הצהוב מערבבים ומוספים את הבצל הירוק ומקפיצים קלות כדקה
חשוב לציין כי הקפצת הירקות תעשה תוך שמירה על פריכותם
מסירים מהאש, מוסיפים את הבזיליקום ומעבירים למסננת לסנן הנוזלים
להכנת דפי האורז
בקערה גדולה ממלאים מים פושרים מהברז
טובלים כל דף אורז בנפרד בקערת המים עד שמתרכך, בערך כ 15 שניות. אין לטבול כמה דפים יחד היות שהם ידבקו. כמו כן, חשוב לא להשרות זמן רב מידי…בקיצור, קצת עניין של תרגול
מעבירים למגבת המטבח לספיגת המים
ממלאים את דף אורז בכף- כף וחצי מהמלית בחלק התחתון של דף האורז
מתחילים בגלגול ראשון ועוטפים את המלית בדף האורז
תופסים את קצוות ימין ושמאל של דף האורז וסוגרים למרכז
ומגלגלים עד לקצה
מניחים בצד וממשיכים למלא גם את דפי האורז הנוספים
מגישים מיד לצד רוטב צ'ילי- מתוק
הערה שנוספה ב 11.5.2012 – מבדיקה שערכתי מתברר שלא על כל סוגי דפי האורז המיוצרים כתוב ללא גלוטן. הסיבה היא, כפי שנאמר לי, שתהליך הייצור לא נקי לגמרי מחומרים המכילים גלוטן. על כן, כדאי לוודא שכתוב על האריזה ללא גלוטן.
נראה נהדר ופשוט. אני אנסה את המתכון
אכן, אסתר, לא מסובך להכנה. שמחה שאהבת
ניסיתי את המתכון שלך לדפי אורז עם מילוי צמחוני, דומה לשלך רק בלי העוף, ויצא נפלא. חממתי אותם מעל אדים בסיר אידוי לזמן קצר לפני ההגשה והם נעלמו במהירות על ידי משפחתי שישבה מסביב לשולחן. המתכון הוא פינוק אמיתי לאוהבי אוכל משובח ומפתיע!
אסתר
שמחה לשמוע:) תודה!!!
האם ניתן להכין יום מראש ולפני ההגשה לחמם ע"י אידוי בסיר מבמבוק?
הי אור,
אני מציעה להכין את המלית יום לפני – מבלי להוסיף את הבזיליקום.
כ 3 שעות לפני ההגשה, להוסיף את הבזיליקום ולהכין את הרולים עם דפי האורז. לשמור במקרר מכסה היטב ולקראת הגשה לחמם קלות באמצעות אידוי על רשת מבמבוק. האידוי לא צריך להיות ארוך, רק עד לחימום קל.
שבת שלום