דאל עדשים

מאת ענת לבל
28 בינואר 2016
דאל עדשים. צילום בועז לביא
דאל עדשים. צילום בועז לביא

מחמם, משביע, עשיר בתבלינים ובמקרה הזה גם מעט חריף. דאל עדשים כתומות מאכל הודי מסורתי המתאים בול לימים הקרים קרים האלה. מסוג המנות שלא דורשות הרבה השקעה ויש סיכויי שאת רוב חומרי הגלם תוכלו למצוא אצלכם במזווה (ואם לא, אז אנא להתארגן על זרעי חרדל, גרגירי כוסברה וכמון לפעם הבאה …).

את המתכון הזה קיבלתי מנורה קרליבה, הודית במוצאה ואמה של גננת ילדי, דליה. למתכון הוספתי פלפל ירוק חריף וראיתי כי טוב, ממליצה לא לוותר.

שימו לב שבישול העדשים נעשה במקביל לטיגון הבצל והתבלינים במחבת וכשהעגבנייה והפלפל הירוק מתרככים מעבירים את תכולת המחבת לסיר להמשך הבישול.

המתכון הופיע לראשונה בשבועון לאישה אוקטובר 2015.

כלי קרמיקה של ליאור שחר, סטודיו 1220 מעלות.

המרכיבים (3-4 מנות)

1/2 כוס עדשים כתומות, שטופות

1/2 2 כוסות מים

1 כף חמאה

6-7 שיני שום, כתושות

1 כפית כורכום

1 כפית מלח

לטיגון

מעט שמן

1 בצל, קלוף וקצוץ

1 כפית זרעי חרדל

1 כפית זרעי כמון

1/2 כפית כמון טחון

1/2 כפית גרגירי כוסברה טחונים

1 עגבנייה, חתוכה לקוביות

1/2 – 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ

אפשרות: 2 עלי קארי (לא חובה!)

2 עלי דפנה

ההכנה

  1. שמים את העדשים בסיר, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את הכורכום והחמאה. כשהחמאה נמסה מוסיפים את השום, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהעדשים מתרככות.
  2. הטיגון: בינתיים מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה. מוסיפים את זרעי החרדל ואת זרעי הכמון ומערבבים. מוסיפים את הכמון והכוסברה. מערבבים ומבשלים כדקה.
  3. מוסיפים למחבת את העגבנייה והפלפל הירוק ומטגנים עד שהעגבנייה מתרככת. יוצקים למחבת מעט מנוזלי בישול העדשים, מוסיפים את עלי הדפנה ועלי הקארי (אם יש) ומערבבים.
  1. מעבירים את תכולת המחבת לסיר ומערבבים. מבשלים כ-10 דקות נוספות על להבה נמוכה. מוסיפים את המלח ומערבבים. מסירים מהכיריים ומגישים על אורז לבן, לצד תפוחי אדמה אפויים (או מטוגנים ) בתיבול פפריקה ומלח ובתוספת כוסברה טרייה.

בתאבון!

דאל עדשים. צילום: בועז לביא
דאל עדשים. צילום: בועז לביא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close