האורז של פסח- עם פול, אפונה, כרובית ושאר ירקות

מאת ענת לבל
30 במרץ 2013
האורז של פסח. צילום: אנטולי מיכאלו

אפונה ופול ירוק מבשרים את בוא האביב ועבורי את חג הפסח בפרט. הם מזכירים לי במיוחד את תקופת הילדות שבה, כמה ימים לפני חג הפסח, הייתי מסייעת לאמי להוציא פול ואפונה מתרמיליהם, בזמן שהיא היתה מכינה את המטעמים לחג. במיוחד הייתי מתגאה כשהיא היתה מגישה את האורז החגיגי שבו פול, אפונה, כרובית, גזר ותפוחי האדמה חברו יחדיו, היות שאז הרגשתי שתרמתי להכנתו.

הפעם לקראת החג, כשהכנתי את האורז הטעים הזה במטבחי, חשבתי לעצמי מדוע אני לא מכינה אותו בשגרה? מיד אח"כ חשבתי, שאם אכין אותו ביום יום או תדירות גבוהה, יעלם ממנו ה"קסם" הזה…הטעם הזה שמתגעגעים אליו, הטעם שמתאים רק לתקופה מסוימת בשנה….

חג שמח!

מצרכים ל 4-3 מנות :

1 כוס פול ירוק טרי

1/2 כוס אפונה

1 תפוח אדמה, מקולף וחתוך לקוביות

1 גזר גדול, מקולף וחתוך לקוביות

1 כוס פרחי כרובית, שטופים היטב (משרים במים 10 דק עם 1 כף חומץ ומסננים)

1 חבילה קטנה של רסק עגבניות (100 ג')

שמן קנולה

1 וחצי כוסות אורז לבן פרסי

3 כוסות מים

מלח, פלפל לפי הטעם

1/2 כפית פפריקה מתוקה/ ניתן להוסיף פפריקה חריפה לפי הטעם (לא חובה)

אופן ההכנה:

בסיר, מעל להבה בינונית, מחממים קלות שכבה אחידה של שמן

מוסיפים את הירקות ומערבבים

מוסיפים את המים, רסק עגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה.

בזמן רתיחת המים בודקים, ע"י נעיצת מזלג, את הירקות. לדוגמה, אני בודקת את פרחי הכרובית, הם צריכים להיות רכים, אך לא יותר מידי. (הרעיון הוא שבסיום הכנת המנה, האורז יהיה מוכן לאכילה יחד עם הירקות)

מוסיפים את האורז ואת התבלינים ומביאים לרתיחה נוספת.

מנמיכים להבה וממשיכים לבשל עוד כ 18-20 דק', עד שהאורז והירקות מוכנים לאכילה (בודקים ע"י טעימה).

משאירים את הסיר סגור עם מכסה לעוד כ 5-10 דק' ומגישים.

הערה: ניתן להוסיף גם קישוא ולגוון את הירקות לפי הטעם.

בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close