הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

סלט לקט דגנים עם אשכולית אדומה, גבינה בולגרית ונענע


כמי שגדלה בבית על טהרת המטבח הטריפוליטאי, שהאוכל בו היה מוטיב מאוד מרכזי, אני דווקא זוכרת שלא בחיוב את חווית האוכל. לא אהבתי לאכול והמשפט שחזרתי עליו בכל ארוחות צהריים היה "אבל כבר אכלתי אתמול!". 

היום, בראיה לאחור, אני חושבת שחוסר האהבה שלי לאוכל נבעה בעיקר מהעדר גיוון קולינארי. מאכלים כגון קוסקוס, מפרום, חריימה, היו מאכלים שבשגרה והם היו מונחים על שולחננו בימים קבועים. תמיד אלה היו אותם טעמים, ניחוחות ותבלינים (אצלנו פלפל וצ'ומה הוא הכוכב). נכון, היום אני מתענגת על האוכל של אמי אך אז רציתי גם מאכלים אחרים. מעניין שגם אם השכנה שלנו, זו מהדלת ליד, טריפוליטאית אף היא, הייתה מכבדת אותנו במאכליה, זה תמיד היה לי יותר טעים. מספיק שהתיבול היה אחר, המרקם קצת שונה ואותי זה היה מלהיב (ושלא תבינו לא נכון, אמא שלי בשלנית מעולה!). אך כנראה שזה נכון מה שאומרים "הברוקולי של השכן ירוק יותר" (לברוקולי, אגב, התוודעתי רק דרך סדרות אמריקאיות).

כך שהסקרנות והכמיהה לטעמים חדשים וגיוון החך מלווים אותי שנים. משהפכתי לאם, אני מעוניינת לחשוף את ילדי למגוון רחב של מאכלים וטעמים. לפעמים זה מצליח לי יותר ולפעמים פחות, אך אני לא מפסיקה לנסות. דרך ילדי גיליתי שיש את אלה שנולדים עם הכמיהה לנסות ויש את אלה ששומרים באדיקות על הטעמים המוכרים (גם אם הם לא רבים…).

אך הגיוון לדעתי אינו מתבטא רק ברצון לנסות טעמים חדשים אלא גם ביכולת להתגמש ולזרום עם מה שיש לשווקים להציע. כך לדוגמה כשחשבתי על המתכון למנה הראשונה דמיינתי לי סלט עם פומלה אדומה.

אך כשחיפשתי גילתי שהפומלה האדומה כבר לא כ"כ נגישה. החלטתי לא לוותר ואמרתי לעצמי שאני חייבת להשיג פומלה אדומה וגם אם זו תהייה הפומלה האחרונה שנשארה בארץ. אלא שאז חשבתי…מה הטעם לחפש מרכיב במתכון שאינו נגיש? הרי כל הרעיון הוא שאם אהבתם תוכלו לשחזר ולהכין את המנה גם. וכך החלטתי להתגמש ולגוון (ולא, להתפשר זו לא המילה המתאימה כאן…) ובמקום פומלה בחרתי באשכולית אדומה שיש למצוא בשפע והיא כל כך טעימה ועסיסית…

את האשכולית שילבתי בסלט עם לקט חמישה דגנים מסדרת המוצרים "10 דקות" של סוגת. במסגרת הניסיונות להרכיב את המנה, הסלט נוסה גם עם חיטת כוסמין מאותה הסדרה והשתלב נהדר. והנה עוד דרך לגוון…

המצרכים ל 3-4 מנות:

1 כוס של לקט חמישה דגנים מסדרת "10 דקות" סוגת 

1-2 אשכולית אדומה

8 גבעולי בצל ירוק- חותכים גם את החלק הלבן וגם את הירוק

צרור עלי רוקט – לחתוך לרצועות דקות

1 כוס עלי נענע (העלים בלבד) – לחתוך לרצועות דקות

200 גרם גבינה בלוגרית – לחתוך לקוביות קטנות

1-2 כפיות קצח

מלח סוגת לפי הטעם

לרוטב:

2 כפות מיץ לימון

2 כפות מיץ תפוז

2 כפות סילאן (סירופ תמרים)

2 שיני שום

1 כפית חרדל

2 כפות שמן זית

1 כף סוכר חום דמררה של סוגת (שאמנם לא הגיע בארגז של סוגת, אך תמיד אפשר למצוא אצלי במזווה)

אופן ההכנה:

מערבבים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון עד שהופך לרוטב במרקם אחיד.

מבשלים את לקט הדגנים על פי הוראת היצרן. המלצתי להקפיד על הזמן המצויין על מנת שהדגנים לא יהיו רכים מידי, על מנת שיהיה כיף לנגוס בהם בסלט…

בתום הבישול מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים ומניחים בצד לצינון נוסף.

מפלטים את האשכולית על ידי הרחקת הקליפה והוצאת הפרי, מכל פלח בנפרד, באמצעות סכין חדה. כפי שתראו בתמונות

מעבירים את לקט הדגנים לקערה גדולה ומוספים להם 2-3 כפות מהרוטב ומערבבים היטב לספיגת טעמים.

מוספים את הנענע, עלי הרוקט והבצל הירוק ומערבבים היטב.

מוספים את קוביות הגבינה הבולגרית, האשכולית והקצח ומערבבים בעדינות.

טועמים ומתקנים תיבול על ידי הוספת מלח ו/או עוד כף או שתיים מהרוטב בעדינות. אם רוצים ניתן להוסיף גם את הנוזלים מהאשכולית שהצטברו על הקרש. 

חשוב לי לציין: המתכון הזה משתתף בתחרות "בשלני הרשת" של סוגת המתקיימת בפייסבוק. אם אהבתם, אתם יותר ממוזמנים להצביע לי בדף סוגת בפייסבוק. להלן הלינק http://www.facebook.com/SugatIsrael?ref=ts

או ללחוץ על כפתור ההצבעה שנמצא כאן בבלוג.

אז…. "תראו לי חיבה ותעשו לייק! "

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

27 תגובות

  • הגב אולגה 6 בפברואר 2011 at 9:59

    יאמ, בא לי קצת מהירוק ירוק הזה :)
    בהצלחה

    • הגב anat_lobel 6 בפברואר 2011 at 10:43

      תודה רבה יקרתי, שיהיה לנו בהצלחה ובהנאה !

  • הגב CooknBake 6 בפברואר 2011 at 11:41

    מקסים!!
    ומדהים לראות שגם את חשבת על אותו הכיוון כמו חלקינו (החלק שהספקתי לראות :-) )

    בהצלחה רבה! התמונות מקסימות!!

    • הגב anat_lobel 6 בפברואר 2011 at 22:36

      תודה מרב, אכן נראה שחשבנו על אותם כיוונים….בהצלחה גם לך ושיהיה לנו בהנאה…

  • הגב מירב 6 בפברואר 2011 at 18:58

    בהצלחה בתחרות יקירתי, מחזיקה לך אצבעות…

    • הגב anat_lobel 6 בפברואר 2011 at 22:37

      תודה מירבי,אין עליך!!!

  • הגב חיה אילונה דר 6 בפברואר 2011 at 20:44

    מתכון מעניין,צילומים נהדרים..אותך לדניאל!!!!!!!!!
    בהצלחה!

    • הגב anat_lobel 6 בפברואר 2011 at 22:39

      תודה חיהל'ה, את מקסימה

  • הגב eti 6 בפברואר 2011 at 20:54

    אדיר טעיים ומרענן את העין והפה

    • הגב anat_lobel 6 בפברואר 2011 at 22:40

      תודה אחותי האהובה

  • הגב רותם 6 בפברואר 2011 at 21:24

    ואווו…. נשמע ונראה להיט

    • הגב anat_lobel 6 בפברואר 2011 at 22:41

      הי, שמחה שאהבת..ותודה על התגובה…תהנו

  • הגב קרן 7 בפברואר 2011 at 9:56

    נראה מעולה

    • הגב anat_lobel 7 בפברואר 2011 at 16:10

      תודה קרן

  • הגב סטפני בלס 7 בפברואר 2011 at 15:32

    פשששש איזה סלטטטטטטט מהמםם ניראה ממש טעים ויפה לעיניים :)))
    וגם הצילום ברמה גבוהה מאודדד
    בע"ה תצליחי דודה מחזיקים לך אצבעותתת :))))

    • הגב anat_lobel 7 בפברואר 2011 at 16:10

      תודה סטפוש, אוהבת אותך

  • הגב לוסיה 7 בפברואר 2011 at 19:18

    נתי הסלט עשיר וטעים -אין כמו טעימונת

    • הגב anat_lobel 7 בפברואר 2011 at 22:16

      תודה לוסיה, ואת מוזמנת להקליק על הבאנר מצד ימין ולהצטרף להצבעה למנה בפייסבוק

  • הגב בננה 7 בפברואר 2011 at 21:09

    סלט באמת מעניין ,
    השילוב של דגנים עם ירקות פשוט גאוני
    הצבעים המרהיבים כבר עושים את כל העבודה לא צריך לשכנע
    בהצלחה

    • הגב anat_lobel 7 בפברואר 2011 at 22:15

      תודה רבה!!!

  • הגב נטע 8 בפברואר 2011 at 9:37

    נראה טעים ויפה. התמונות נראות מעולה. אהבתי את התמונה של התערובת במסננת, והאריזה ליד. בטוחה שאת לא עובדת בסוגת? ;-) לדעתי הם צריכים לשלם לך על התמונה הזאת!

    • הגב anat_lobel 8 בפברואר 2011 at 12:07

      הי נטע, תודה רבה על הפרגון. ולא, אני לא עובדת בסוגת…אך אני משתתפת בתחרות שסוגת עורכת בקרב בלוגרים שנקראת "בשלני הרשת". כשחומרי הגלם העיקריים במנות הם של סוגת. התחרות מתקיימת בפייסבוק ואני מאוד אשמח אם תוכלי להצביע למנה שלי :) אפשר מהקישור שנמצא אצלי בבלוג מצד ימין…שוב תודה וזכרי שמי שמצביע משפיע…:)….יום מקסים!!

  • הגב עירית כאלי 26 בפברואר 2011 at 21:11

    רענן וארומטי, מקורי ומעניין- בהצלחה…

    • הגב anat_lobel 26 בפברואר 2011 at 23:15

      תודה רבה עירית, שיהיה שבוע מעולה!!!

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 3 במאי 2011 at 9:31

    […] תפוז מפולט לפלחים (לחצו כאן כדי לראות בתמונות כיצד לפלט, אומנם אשכולית אדומה אך אותו […]

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 13 בפברואר 2012 at 21:12

    […] כאן על מנת לראות […]

  • הגב סלט חסה ופומלה – טעימונת 17 במאי 2015 at 17:05

    […] 1 פומלה, מפולטת. איך מפלטים? ראו כאן […]