עוגת גזר עם קמח מלא בניחוח קינמון

מאת ענת לבל
27 בינואר 2011

מרכיבים שתמיד זמינים במקרר ובמזווה, הופכים את העוגה הזו לכמעט קבועה במטבח. במקור המתכון הוא לעוגת דלעת, אך היות שגזר שכיח יותר במקרר הביתי שלנו, הפכה לה העוגה לעוגת גזר. חצי מכמות הקמח הלבן החלפתי בקמח מלא תופח וגם את הסוכר החלפתי לחום. ילדיי מאוד אוהבים את העוגה ואת ריח הקינמון שהיא מפיצה. משום מה, עד היום טרם ניסתי להכין את העוגה עם דלעת כמו במתכון המקורי…אתם מוזמנים לגוון.

המתכון לעוגת הדלעת של "לחם ארז" (קונדיטורית רותה טויזר) התפרסם,לפני שנים, במדור "תרשמו מתכון" במגזין "על השולחן". להלן הוורסיה שלי לעוגה.

הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק. אני הכנתי את העוגה בתבנית קוגלהוף הכי  הכי קטנה שמצאתי (20 ס"מ, ועל מנת להשיגה הרחקתי עד לשוק לווינסקי בת"א לחנות למוצרי אפייה הנקראת גרובשטיין).

המצרכים לתבנית אינגליש קייק

3 ביצים

3/4 כוס סוכר חום

3/4 כוס קמח מלא תופח (105 ג')

3/4 כוס קמח לבן תופח (105 ג')

1 כפית קינמון

רבע כפית אגוז מוסקט טחון

חצי כוס שמן (100 מ"ל)

2 כוסות גזר מגורד (כ- 3 גזרים)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

בקערת מיקסר מקציפים את הביצים והסוכר כ 3 דק במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה

מנפים את כל החומרים היבשים

יוצקים את השמן לבלילת הביצים בזרם דק תוך כדי עירבול

עוברים לוו גיטרה, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוספים את החומרים היבשים וממשיכים בערבול כ 2 דק'

מוספים את הגזר, מערבבים קלות ויוצקים לתבנית

אופים כ 50- 45 דק', או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש

ועוד משהו: עכשיו שהעוגה מוכנה ומזגתם לעצמכם תה עם שקדים, זכרו שאוטוטו מתחילה תחרות "בשלני הרשת" של סוגת בפייסבוק….אז תראו לי חיבה ותעשו לי לייק…!!!

הצטרפו לדיון

  1. יאמי נראה טעים כל הכבוד

    1. תודה יקרתי

  2. עוגה נפלאה. תודה.

    1. תודה לך דפני!!!

  3. עכשיו העוגה יצאה מהתנור – פשוט טעיימה ועדינה!
    אני חייבת להוסיף משהו משלי – (ושלא יהיה בריאותי כל כך)
    הוספתי סירוף מייפל למעלה בסוף האפיה!!!
    הייתי חייבת!!!
    🙂

    1. פאנוש..יופי של שדרוג…ומייפל אמיתי אני בעד…תהנו!!!

  4. הי,
    האם ניתן להשתמש בקמח שיפון במקום בקמח מלא?

    1. הי ענת וברוכה הבאה…לא ניסתי את העוגה עם קמח שיפון, אך לדעתי השימוש בקמח שיפון לא יתאים במקרה זה.

  5. ענתי המהממת!
    תודה על מתכון לעוגה לשלושת הגזרים שהיו לי במקרר 🙂
    אין לי מיקסר… האם ניתן לערבל עם מערבל חשמלי? ולעבוד ידני?

    1. ענת לבל Author says:

      יעלי המקסימה! סליחה על התגובה המאוחרת…מאוד מאוחרת..איכשהו התפספסה לה התגובה כאן.
      בכל מקרה, אפשר להכין את העוגה גם בלי מיקסר, עם מטרפה ידנית או אפילו מזלג וקערות ערבוב ואת מסודרת 🙂

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close