הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

עוגת גזר עם קמח מלא בניחוח קינמון


מרכיבים שתמיד זמינים במקרר ובמזווה, הופכים את העוגה הזו לכמעט קבועה במטבח. במקור המתכון הוא לעוגת דלעת, אך היות שגזר שכיח יותר במקרר הביתי שלנו, הפכה לה העוגה לעוגת גזר. חצי מכמות הקמח הלבן החלפתי בקמח מלא תופח וגם את הסוכר החלפתי לחום. ילדיי מאוד אוהבים את העוגה ואת ריח הקינמון שהיא מפיצה. משום מה, עד היום טרם ניסתי להכין את העוגה עם דלעת כמו במתכון המקורי…אתם מוזמנים לגוון.

המתכון לעוגת הדלעת של "לחם ארז" (קונדיטורית רותה טויזר) התפרסם,לפני שנים, במדור "תרשמו מתכון" במגזין "על השולחן". להלן הוורסיה שלי לעוגה.

הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק. אני הכנתי את העוגה בתבנית קוגלהוף הכי  הכי קטנה שמצאתי (20 ס"מ, ועל מנת להשיגה הרחקתי עד לשוק לווינסקי בת"א לחנות למוצרי אפייה הנקראת גרובשטיין).

המצרכים לתבנית אינגליש קייק

3 ביצים

3/4 כוס סוכר חום

3/4 כוס קמח מלא תופח (105 ג')

3/4 כוס קמח לבן תופח (105 ג')

1 כפית קינמון

רבע כפית אגוז מוסקט טחון

חצי כוס שמן (100 מ"ל)

2 כוסות גזר מגורד (כ- 3 גזרים)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

בקערת מיקסר מקציפים את הביצים והסוכר כ 3 דק במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה

מנפים את כל החומרים היבשים

יוצקים את השמן לבלילת הביצים בזרם דק תוך כדי עירבול

עוברים לוו גיטרה, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוספים את החומרים היבשים וממשיכים בערבול כ 2 דק'

מוספים את הגזר, מערבבים קלות ויוצקים לתבנית

אופים כ 50- 45 דק', או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש

ועוד משהו: עכשיו שהעוגה מוכנה ומזגתם לעצמכם תה עם שקדים, זכרו שאוטוטו מתחילה תחרות "בשלני הרשת" של סוגת בפייסבוק….אז תראו לי חיבה ותעשו לי לייק…!!!

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

להגיב על יעל בטל תגובה

12 תגובות

  • הגב eti 27 בינואר 2011 at 7:17

    יאמי נראה טעים כל הכבוד

    • הגב anat_lobel 27 בינואר 2011 at 19:55

      תודה יקרתי

  • הגב דפני 27 בינואר 2011 at 8:04

    עוגה נפלאה. תודה.

    • הגב anat_lobel 27 בינואר 2011 at 8:27

      תודה לך דפני!!!

  • הגב פאני 30 בינואר 2011 at 19:47

    עכשיו העוגה יצאה מהתנור – פשוט טעיימה ועדינה!
    אני חייבת להוסיף משהו משלי – (ושלא יהיה בריאותי כל כך)
    הוספתי סירוף מייפל למעלה בסוף האפיה!!!
    הייתי חייבת!!!
    :)

    • הגב anat_lobel 30 בינואר 2011 at 20:36

      פאנוש..יופי של שדרוג…ומייפל אמיתי אני בעד…תהנו!!!

  • הגב ענת 30 בינואר 2011 at 21:28

    הי,
    האם ניתן להשתמש בקמח שיפון במקום בקמח מלא?

    • הגב anat_lobel 30 בינואר 2011 at 21:58

      הי ענת וברוכה הבאה…לא ניסתי את העוגה עם קמח שיפון, אך לדעתי השימוש בקמח שיפון לא יתאים במקרה זה.

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 7 באוגוסט 2011 at 9:43

    […]      והתלהבתי מהמראה של הירוק לצד האדום. ואז חזרתי לעוגת הגזר הקבועה שאני מכינה. זאת עם המרכיבים הזמינים והנגישים, […]

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 1 בספטמבר 2012 at 22:06

    […] גם עוגת גזר שניתן להכין עם […]

  • הגב יעל 23 באוקטובר 2015 at 15:07

    ענתי המהממת!
    תודה על מתכון לעוגה לשלושת הגזרים שהיו לי במקרר :)
    אין לי מיקסר… האם ניתן לערבל עם מערבל חשמלי? ולעבוד ידני?

    • הגב ענת לבל 25 באוקטובר 2015 at 14:35

      יעלי המקסימה! סליחה על התגובה המאוחרת…מאוד מאוחרת..איכשהו התפספסה לה התגובה כאן.
      בכל מקרה, אפשר להכין את העוגה גם בלי מיקסר, עם מטרפה ידנית או אפילו מזלג וקערות ערבוב ואת מסודרת :)