- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

פלפלי sweet bites ממולאים בפטה עיזים, צנוברים ובזיליקום


[1]

השיחות על דיאטה בבית היו מתחילות בימי שישי בערב. התזמון לא מפתיע, אחרי ארוחת הערב הדשנה. אז היו מתחילים לחשוב על מתכונים וארוחות קלות ותמיד זה היה מסתכם בגמבה אדומה ממולאת בגבינה לבנה 5% ותפוחי עץ אפויים בתנור עם קינמון….היישום היה לא לפני יום א', כשבמוצא"ש עוד היינו הולכים לגלידריה (כי בתי קפה לא היו טרנדים כמו היום), ומתפנקים במנת גלידה עם הרים של קצפת ופירות (מקופסה…ברור…), משהו כמו "אכול היום כי מחר נהייה בדיאטה".
אז אני מקווה שהשתפרנו…ודיאטה לא מתחילים רק ביום א', ובכלל הטרמינולוגיה שונתה ומדיאטה עברנו לדבר על תזונה נכונה וספורט (אם כי על ספורט יותר מדברים מאשר עושים…) וגם החיך הורגל לטעמים נוספים וגיוונים. כך הגמבה האדומה והגבינה הלבנה (שזה גם טעים!), הם סוג של השראה לפלפלונים ממולאים בפטה עיזים עם צנוברים קלויים, בזיליקום ועירית.

בתחילה כשחשבתי על המתכון חשבתי על פלפלים קלויים חתוכים לרבעים, ממולאים בגבינות ומגולגלים (מוחזקים אולי בעזרת קיסם ? אולי, לא ניסתי), אך אז מצאתי את הפלפלונים המתוקים האלה (תרתי משמע…הם נקראים sweet bites) בשוק האיכרים המקורה בנמל בת"א והחלטתי שיהיה הרבה יותר קל להשתמש בהם. ואכן, המתכון אינו מסובך, אך נדרשת סבלנות בעיקר בשלב הוצאת הקליפה מהפלפלונים אחרי קלייתם בתנור(אך לא הכרחי, ראו הסבר בהמשך). לאחר סיום הכנת המנה אני ממליצה להכניס את הפלפלונים הממולאים למקרר לכשעה או יותר, כך טעמם משתבח.

המצרכים :

10 פלפלי sweet bites

למילוי:

100 ג' גבינת פטה עיזים (רכשתי במעדניית הסופר)

15 עלי בזיליקום טריים חתוכים לרצועות דקות

10 גבעולי עירית חתוכים (ניתן לגזור במספריים)

2 כפות צנוברים

2 כפות גבינת שמנת 5% בטעם טבעי

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים תנור על 200 מעלות

כשהתנור חם מניחים את הפלפלונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור

לבינתיים מכינים את תערובת הגבינות

על מחבת חמה קולים את הצנוברים – משך זמן קצר מאוד עד להשחמה קלה בלבד ומוצאים מהמחבת

מערבבים היטב את גבינת העיזים עם שאר מרכיבי המילוי (טועמים ומתקנים תיבול) ומעבירים לשקית זילוף

על מנת שיהיה נח יותר להעביר המילוי לשקית הזילוף ההמלצה היא להניח את השקית בכוס גבוהה ולמלא את השקית בזמן שהיא יציבה בתוך הכוס

[2]

אחרי 12-15 דק' מוצאים את הפלפלונים מהתנור. חשוב לציין כי משך הזמן שהם שהו בתנור היינו עד לריכוך, היות שרציתי שהם ישמרו על צורתם ושלא יהיו "סמרטוטיים", כך שאפשר יהיה להחזיק אותם ולמלאם מבלי שיקרעו בעת המילוי

[3]

מעבירים את הפלפלים לשקית ניילון ואחרי שהצטננו, קוטמים את הקצה ומוצאים את הזרעים הבודדים שיש בהם אם בכלל. באמצעות סכין חדה- אני השתמשתי בסכין טורנה (סכין קטנה ומעוגלת), מקלפים את קליפת הפלפלונים בעדינות – מה שהצלחתי להסיר,  היות שרציתי להשאיר את הפלפלונים בצורתם השלמה שישארו ככלי קיבול למילוי.

בתום הקילוף ממלאים כל פלפל בתערובת באמצעות שקית הזילוף

מניחים על צלחת הגשה ומכניסים למקרר לכשעה ומגישים

ועוד משהו: במקרה שנשאר מהמילוי, הוא יכול להשתלב נהדר כממרח בכריך עם עגבניות מיובשות ועלי חסה…