- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

בוקה די דמה- עוגת שקדים


[1]

עוגת שקדים חגיגית שעבורי היא גם זיכרון מתוק של רגעים מיוחדים. כמה שעות לפני כניסת החג היה אבי ז"ל חוזר הביתה מעבודתו ומביא עימו את עוגת השקדים המיוחדת כשהיא עטופה בנייר ומניח אותה על שולחן המטבח שכבר היה מכוסה במפה לבנה וחגיגית. באותו הרגע מבחינתי החג היה מתחיל. מיותר לציין שלא היינו מתאפקים ומיד מתחילים לאכול מהעוגה ולא מחכים עד לארוחת החג.

את המתכון לעוגה העבירה אלי אחותי אתי המוכשרת, שאחרי מספר ניסיונות הצליחה להגיע לטעמה המיוחד של העוגה כפי שאנו מכירות ואוהבות. העוגה מעוטרת בשכבה נאה של אבקת סוכר ושקדים וכשחותכים אותה רואים שהיא בעלת גוון צהבהב. במקום להשתמש בצבע מאכל צהוב משתמשים בכף כורכום שצובע את העוגה בצבע הנדרש (שזה מבחינתי שיחוק אמיתי).

כמה הדגשים לפני שרצים לקנות את המצרכים:

ראשית זהו לא מתכון שעבר מהסבתות בירושה, אלא פרי פיתוח של אחותי. ישנן ורסיות אחרות למתכון וזוהי הורסיה לעוגה כפי שאנו מכינות במשפחה. ורסייה שעבורינו הצליחה לשחזר את הטעם של העוגה, המרקם והצבע כפי שאנו מכירות. למי שאוהב לנסות, לשנות ולגוון אני מציעה לנסות. למי שיש לו מתכון מקורי, כזה שעבר במשפחה, אני אשמח אם תציינו בתגובות איך אתם מכינים כך שכולנו נוכל להתרשם גם. אחרי שאמרתי/כתבתי את זה אני מציעה לכם גם לקרוא את ההדגשים הבאים.

במתכון הנוכחי רצוי להשתמש בשקדים טחונים עם קליפתם, ניתן להשיג בחנויות תבלינים בהן טוחנים את השקדים במקום (צירפתי תמונה ואם אתם כבר שם אני ממליצה לקנות כמות כפולה מהנדרש…).

בעוגה משתמשים בתמצית שקדים- צירפתי תמונה של תמצית השקדים שבה השתמשתי (זו בדיוק התמצית שבה אחותי משתמשת) לטעם שקדים מודגש משתמשים ב 2 בקבוקים, אחד לעוגה והשני לציפוי. אך מי שרוצה יכול לחלק כמות של בקבוקון אחד לכל העוגה (הסבר בהמשך). ניתן להשיג את התמצית בחנויות תבלינים, בשווקים ואני גם מצאתי בחנות טבע.

[2] [3]

במתכון המצורף ציינתי גם כמות לפי כוסות וגם בגרמים כפי ששקלתי בזמן הכנת העוגה (ובכך השקתי את המשקל הדיגיטלי החדש…).

המצרכים לתבנית מלבנית  24

4 ביצים

1 כוס סוכר (210 ג')

2 כוסות קמח תופח (280 ג')

2 שקיות סוכר וניל (20 ג')

2 כוסות שקדים טחונים  (200 ג')

1 כף כורכום

1 כוס שמן קנולה (200 מ"ל)

1 כוס מיץ תפוזים (250 מ"ל) כ- 3 וחצי תפוזים סחוטים

בקבוקון תמצית שקדים (8 מ"ל)

לציפוי:

2 שקיות אבקת סוכר (200 ג')

בקבוקון תמצית שקדים (8 מ"ל)

2 כפות לימון

2 כפות מים

חצי כוס שקדים טחונים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

מנפים לתוך קערה את הקמח התופח ומוספים את השקדים הטחונים (את השקדים לא מנפים), סוכר וניל והכורכום ומערבבים קלות– זוהי התערובת היבשה

בקערת המיקסר מקציפים עם מטרפה את הביצים עם הסוכר עד שמתקבלת מסה אוורירית ותפוחה

מוספים בהדרגה את השמן עד שנטמע היטב בתערובת

מחליפים לוו גיטרה ומוספים חצי מכמות התערובת היבשה ומערבבים מעט עד שכל התערובת הופכת להומוגנית

מוספים את מיץ התפוזים בהדרגה יחד עם תמצית השקדים (או את כל הבקבוק או חצי מהכמות 4 מ"ל) ומערבבים

מוספים את הכמות שנשארה מהתערובת היבשה ומעבדים עד לקבלת מסה אחידה (מס' דק' בודדות)

[4]

מעבירים לתבנית אפייה ומכניסים לתנור

אופים כחצי שעה – בודקים עם קיסם במרכז העוגה אם נאפתה, מוצאים מהתנור ומחכים לצינון העוגה

לאחר צינון העוגה מכינים את הציפוי (חשוב! לחכות לצינון העוגה- ולא לשפוך את הציפוי כשהעוגה חמימה)

בקערה קטנה מערבבים היטב את אבקת הסוכר יחד עם הלימון, מים ותמצית השקדים (כאמור או בקבוקון שלם או חצי כמות 4 מ"ל)

שופכים את תערובת הציפוי מעל העוגה ובאמצעות כף מפזרים אותה מעל כל העוגה באופן אחיד

אחרי דקה מפזרים מעל כל העוגה את השקדים הגרוסים

את העוגה מגישים עם רוזטה – משקה שקדים קר שניתן להשיג בסופרים ובחנויות טבע

ואני שוב מדגישה: המתכון לעוגה לא עבר אצלינו "בירושה" (אבי כאמור היה קונה את העוגה)  והמתכון המוצג הוא פיתוח של אחותי, שהצליחה לשחזר את טעם העוגה והמרקמם כפי שאנו מכירות.

[5]