- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

סלט ביסבס- סלט של חורף


[1]

אני מאוד מאוד אוהבת ירקות ומשתדלת להעביר את האהבה הזאת לילדי. בכל ארוחה אני מגישה לשולחן סלט טרי קצוץ דק או גס, לעיתים ירקות מאודים ובפעמים אחרות ירקות אפויים, אם אין ממש זמן אז רק ירקות חתוכים. לעיתים אני מוספיה לסלט ירקות פשוט הכולל מלפפונים, עגבניות ותירס גם אגס או תפוח עץ קצוצים דק ומסתבר שהמתיקות עושה את ההבדל וילדי מאוד נהנים לאכול מהסלט. (מתבלים במלח, פלפל, לימון ושמן פשוט וקל). אני משתדלת לגוון את הירקות המוגשים וכך למדה שאחד אוהב ברוקולי מאודה ואפונה והשני אוהב פלפלים אדומים ועגבניות שרי בעיקר. גם את סלט הביסבס הגשתי לילדי אך לא נרשמה הצלחה. אני לעומת זאת מאוד אוהבת את הסלט ואת טעם האניס של השומר. הוא קל להכנה והכמות המצוינת מתאימה לכ4-6 מנות. אך אם תשאלו אותי אני יכולה לאכול את כל הסלט לבד…..

סלט ביסבס עם שומר וקולורבי שהוא גם סלט של חורף.

 מצרכים 4-6 מנות

2 פקעות שומר

2 קולורבי

מיץ מלימון 1 (או יותר לפי הטעם)

מלח לפי הטעם

מעט שמיר לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:

חותכים את קליפת הקולורבי (ניתן עם קולפן ירקות) וחותכים לרצועות

שוטפים היטב את השומר וחותכים לרצועות – אני מציעה לשטוף שוב במסננת את רצועות השומר לאחר שחתכתם אותו

מתבלים בלימון ומלח ומערבבים

אם רוצים מוספים לקישוט ולטעם גם שמיר קצוץ דק