סלט עדשים, גזר ואוכמניות מיובשות

מאת ענת לבל
16 באוגוסט 2010

סלט שעשיתי בהשראת סלט שאכלנו בטיסת "אל על", לפני כשנה. הוא הוגש יחד עם כריך טונה ואני זוכרת שהוא היה מפתיע, טעים ובעיקר מרענן

הוא קל להכנה והרבה פעמים אני משלבת אותו כשאני מארחת. הן משום שהוא סלט קליל, בריא ומתאים כתוספת למנה עיקרית והן בשל העובדה שהעדשים נוטים להכפיל את משקלן בתום הבישול ואז מתקבלת מנת אירוח נאה מכמות המצרכים המצוינת להלן, בלי הרבה מאמץ. על כך ניתן לומר ש"השלם עולה על סך חלקיו".

לגבי העדשים אציין כי אני לא נוהגת להשרות אותן לפני הבישול.

ניתן להכין יום מראש ללא הרוטב, ומבלי שערבבתם את כל המרכיבים. לא כדאי להשאיר אותו יותר מיומיים במקרר, היות שהוא מאבד מרעננותו.

את האוכמניות המיובשות אני מוצאת בבית טבע והן מעניקות לסלט טעם מיוחד.

חשוב שתדעו כי כמות המצרכים המצוינת להלן מתאימה לאירוח, כך שאם אתם רוצים קודם לבדוק את המתכון ולראות אם הוא לטעמכם, לפני שאתם מגישים לאורחים, הקטינו את הכמויות.

את הרוטב ניתן להכין ולשמור במקרר למספר ימים.

מצרכים  (שימו לב להערה למעלה):

2 כוסות עדשים ירוקות

4 גזרים מקולפים ומגורדים בפומפייה

חצי כוס אוכמניות מיובשות

לרוטב:

מיץ מחצי תפוז

3 כפות שמן זית

3 כפות דבש

2 כפות סוכר חום

2 כפות חומץ (רגיל)

1 כפית חרדל

אופן הכנה:

שוטפים את העדשים ומבשלים במים רותחים (ללא תוספת מלח במים)  עד שהן מתרככות, אך לא מאבדות את צורתן. זמן הבישול נע בסביבות  25 דקות- חצי שעה ואף יותר, על כן יש לבדוק את העדשים במהלך הבישול ולראות שלא התרככו מידי.

הבדיקה הכי טובה היא פשוט לקחת כמה עדשים, לטעום ולהרגיש את המרקם.

לאחר הבישול, מסננים מהמים ומניחים לעדשים להצטנן.

מעבירים את העדשים לקערה ומוספים את הגזרים המגורדים והאוכמניות.

את מרכיבי הרוטב מערבבים יחד ומפזרים על הסלט כחצי שעה לפני ההגשה.

יש לערבב בעדינות על מנת שהעדשים לא יימעכו.

הרוטב

גיוון: לא מצאתם אוכמניות מיובשות? החליפו אותם בחמוציות.

הצטרפו לדיון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close