- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

סלט גזר עם בורגול, קשיו וצימוקים


[1]

סלט קל להכנה שהתהווה לו בזמן שהכנתי ארוחת צהריים מהירה. בסלט שילבתי גם קשיו וצימוקים בהשראת ט"ו בשבט הממשמש ובא.

מצרכים ל 2 מנות:

חצי כוס בורגול

3/4 כוס מים רותחים (לריכוך הבורגול)

3 גזרים מקולפים ומגורדים בפומפייה

2 כפות צימוקים

צרור עלי כוסברה קצוצים

חצי כוס קשיו טבעיים (או יותר לפי הטעם)

מלח פלפל לפי הטעם

לרוטב:

מיץ מחצי תפוז

1 כף לימון

כפית חרדל

כפית סוכר

אופן הכנה:

את הבורגול משרים במים הרותחים למשך כחצי שעה עד לריכוך  

במקביל מערבבים את כל חומרי הרוטב

מערבבים את הגזר ואת הצימוקים ומוספים להם את הרוטב משארים למשך כ 15 דק' לספיגת טעמים

מוסיפים לגזר את הבורגול, הכוסברה ורק לבסוף את הקשיו ומערבבים היטב

טועמים ומתקנים תיבול 

ניתן להכין מראש ולפזר את הקשיו ואת הכוסברה לקראת הגשה