סלט גזר עם בורגול, קשיו וצימוקים

מאת ענת לבל
11 בינואר 2011

סלט קל להכנה שהתהווה לו בזמן שהכנתי ארוחת צהריים מהירה. בסלט שילבתי גם קשיו וצימוקים בהשראת ט"ו בשבט הממשמש ובא.

מצרכים ל 2 מנות:

חצי כוס בורגול

3/4 כוס מים רותחים (לריכוך הבורגול)

3 גזרים מקולפים ומגורדים בפומפייה

2 כפות צימוקים

צרור עלי כוסברה קצוצים

חצי כוס קשיו טבעיים (או יותר לפי הטעם)

מלח פלפל לפי הטעם

לרוטב:

מיץ מחצי תפוז

1 כף לימון

כפית חרדל

כפית סוכר

אופן הכנה:

את הבורגול משרים במים הרותחים למשך כחצי שעה עד לריכוך  

במקביל מערבבים את כל חומרי הרוטב

מערבבים את הגזר ואת הצימוקים ומוספים להם את הרוטב משארים למשך כ 15 דק' לספיגת טעמים

מוסיפים לגזר את הבורגול, הכוסברה ורק לבסוף את הקשיו ומערבבים היטב

טועמים ומתקנים תיבול 

ניתן להכין מראש ולפזר את הקשיו ואת הכוסברה לקראת הגשה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close