המסייר הוא must ביום שישי בצהריים לצד הקוסקוס והתבשיל או המפרום המלווה אותו. הנוכחות שלו על השולחן תורמת לקלילות האוכל ומגוונת את הטעמים והמאכלים. אצלנו הגזר נגמר ראשון ותמיד יש ביקוש רב למיץ של הסלט (במקרה הזה כל הקודם זוכה…). מסוג הסלטים שטעמם משתבח אחרי הכנתם, אפילו אחרי שהות במקרר (מכוסה בניילון נצמד), כשהלימון נספג טוב טוב בירקות.

מסתבר שיש לא מעט וורסיות לסלט, חלק מוספים קולורבי אחרים כרובית ויש שמוספים מלפפונים. אני מציגה את הוורסיה כפי שלרב נהוג אצלינו וגם היא וורסיה שנתונה לגיוון. מגישים בקערת סלט גדולה במרכז השולחן וכל אחד בוחר את הירק המועדף. עם הזמן תלמדו לאיזה ירק ביקוש רב יותר ותוסיפו כמות גדולה ממנו לסלט.

סלט שממש קל להכין וכיף לגוון.

המצרכים לכ- 6 מנות

2 פלפלים ירוקים

2 פלפלים אדומים  

2 צנון  

3 גזרים

1 פקעת שומר (אם אוהבים את הטעם)

מיץ מלימון 1 (או יותר לפי הטעם)

חצי לימון חתוך

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

חוצים את הפלפלים ומורדים את החלקים הלבנים וחותכים את הפלפל לרצועות ארוכות

מקלפים את הגזרים וחותכים לרצועות ארוכות או לעיגולים (אני השתמשתי בחותכן צורות)

חותכים את הצנונית ואת השומר לרצועות

מתבלים במיץ מהלימון סחוט ומוספים את חתיכות הלימון

מתבלים במלח ומערבבים

כאן לערבוב חוקים משלו…או כמו שאמא שלי עושה… היא מחזיקה את קערת הסלט ומקפיצה את הירקות בתוכה, כך שיספגו את הטעם

טועמים מתקנים תיבול ומגישים

ניתן ואף רצוי להכין כשעה- שעתיים מראש בכדי שהירקות יספגו את התיבול 

 

 

 

הצטרפו לדיון

  1. אני כבר יודעת שאוהב את הסלט מאד….
    חיה.

  2. מצוין ענתי,סלט חמצמץ ומרענן,אני מתה לערבבו עם הרוטב של הקוסקוס.

    1. תודה חיהל'ה בהחלט מתבקש…

  3. נראה טוב!! בהחלט ינוסה אצלנו.

    וגם, אהבתי את הצילום החד והיפה. אפשר לשאול באיזו מצלמה את משתמשת?

    1. תודה נטע, תהנו. לגבי המצלמה אני משתמשת במצלמת fuji s3500 .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close