- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

ביסקוטים


[1]

עוגיות יבשות שמכינים מבצק שמעוצב לגליל ופורסים אחרי "חצי" אפייה בתנור לביסקוטים בגודל אחיד. הן מנוקדות בצבעי הפיסטוק, אגוזי הלוז והצימוקים ומבושמות בגרידת התפוז וסוכר הווניל. הן מתבקשות לצד קפה או תה חם.

מתכון בייתי לביסקוטים של אמא שלי, שמתאים לבוקר גשום אחד בחודש ינואר.

 

מצרכים לכ-25 ביסקוטים

1 חמאה רכה בטמפרטורת החדר (100 ג')

3 ביצים

1 כוס סוכר

1 שקית אבקת אפיה (10 ג')

1 שקית סוכר וניל (10 ג')

גרידת קליפת תפוז מתפוז 1

חצי כוס פיסטוקים

חצי כוס אגוזי לוז

חצי כוס צימוקים

רבע כוס שקדים

3 כוסות קמח

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות

בקערה גדולה מערבבים את החמאה, הביצים, הסוכר, אבקת האפייה וסוכר הווניל  היטב (בשלב זה מערבבים באמצעות מטרפה ידנית)

מוספים את השקדים, האגוזים והצימוקים

בהדרגה מוספים את הקמח ומערבבים בידיים מעט משומנות

הבצק המתקבל הינו דביק ועל כן מעט משמנים את הידיים על מנת ליצור מעין גליל/ כיכר [2]

מעל תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה מניחים את הגליל 

אופים כחצי שעה, עד שהגליל מקבל גוון זהוב, אך עדיין רך במרכז (בודקים בעדינות עם היד במרכז הגליל)

מוצאים מהתנור ומצננים את הגליל

לאחר הצינון, פורסים את הגליל לפרוסות דקות ובכך מתקבלים ביסקוטים (אם בעת החיתוך הביסקוטים מתפוררים, נסו להמתין עוד קצת לצינון הגליל, ולנסות שוב)

מסדרים את הביסקוטים על נייר אפייה ומכניסים שוב לתנור חם, בטמפ' 170 מעלות, למשך כ 10-15 דק' עד שהעוגיות מזהיבות ומתייבשות

גיוון: ניתן לגוון לפי הטעם את האגוזים והפירות היבשים

[3]