קובה סלק

מאת ענת לבל
15 בדצמבר 2010

הסלק בנוכחותו צובע את המרק ואת הקובות בגוון מרהיב. זה עוד לפני שהזכרתי את טעמו של המרק…. 

בהגשה אני מוסיפה פטרוזיליה טרייה שמעניקה טעם וגם קונטרסט מבחינת צבע, כי אוכל אוכלים קודם עם העיניים.

המצרכים לכ- 18 קובות

למרק:

3 סלקים גדולים (מקולפים וחתוכים)

1 כף שמן

2 כפות סוכר

מיץ מלימון 1 סחוט

100 ג' רסק עגבניות- חבילה קטנה (או 3-4 כפות)

מלח לפי הטעם

למעטפת:

2 ורבע כוסות סולת

1 כוס מים

1 כף שמן (אני מוצאת שהשמן מקל על העבודה עם הבצק)

 למלית:

1 בצל מגורד (לסחוט היטב את המים הנגרים ממנו)

צרור עלי פטרוזליה חתוכים דק

250 ג' בשר טחון

מלח פלפל לפי הטעם

2 גבעולי סלרי קצוצים (אני לא משתמשת  בעלים)

חצי כפית כורכום

חצי כפית פפריקה
חצי כפית קינמון

אופן ההכנה:

ראשית נגשים להכנת המלית, הסבר מדוע בהמשך…

להכנת המלית:

מערבבים את כל חומרי המלית היטב ויוצרים כדורים קטנים, כפי שרואים בתמונה.

לאחר שמסיימים מכניסים את כל כדורי הבשר למקרר להתייצבות לחצי שעה, נח יותר לעבוד עימם לאחר שהתגבשו במקרר(טיפ משדרג שקיבלתי משירן).

בזמן שכדורי הבשר מתגבשים… ניתן להתפנות להכנת המרק ובהמשך להכנת המעטפת. 

להכנת המרק:

לוקחים סיר גדול (הקובות נוטות להתנפח בבישול) וממלאים את מחיצתו במים.

מוספים שמן, סוכר, מלח, לימון ורסק עגבניות ומערבבים היטב.

מוספים את הסלקים ובשלב ראשון מבשלים עד לרתיחה.

להכנת המעטפת:

מערבבים את חומרי המעטפת עד שמתקבל בצק נוח וגמיש לעבודה. הבצק לא צריך לצאת רך מידי.  אם רך מוספים בהדרגה עוד סולת. הדרך הטובה לדעת היא פשוט לעבוד עימו ולראות האם הוא נח. קצת עניין של ניסיון ותרגול.

מוצאים את כדורי הבשר מהמקרר ומתחילים ליצור את הקובות.

יוצרים צורת עיגול שטוח ויחסית דק, כפי שרואים בתמונות, ועוטפים את כדורי הבשר במעטפת היטב. אם הבצק דביק, הרטיבו מעט את הידיים.

אם לקראת סיום הכנת הקובות חסר בצק לכדורי בשר נוספים, כדאי להכין שוב (זה קורה…בפעם האחרונה היתה חסרה לי מעטפת בצק לכדור בשר 1….רק לא לשכוח לצמצם כמויות כמובן).

לאחר שהמים רתחו מכניסים את הקובות לסיר (המים צריכים לכסות את הקובות), מנמיכים להבה וממשיכים בישול.

בשלב זה בודקים את מי המרק ומתקנים תיבול. מוספים עוד מלח, או סוכר או לימון. (אני מאוד אוהבת שהמרק חמצמץ ועל כן אני מוסיפה לימון בהתאם)  בנוסף, אם במקרה חסר מים ניתן להוסיף בשלב זה.

מבשלים כ 40 דק' עד שמוכן.

 מגישים חם ומפזרים מעל  עלי פטרוזליה קצוצים.

 ועוד משהו שהרגשתי צורך להוסיף: המתכון מסווג בקטגוריית "מורכב" רק משום שהחלק הכי מורכב במתכון הוא מעטפת בצק הסולת. מספר הדגשים:

1. מערבבים את חומרי מעטפת הסולת ואם מתקבל בצק רך מידי – כאמור יש להוסיף עוד סולת. עד שיתקבל בצק נח לעבודה. אני מציעה לנסות לעטוף כדור אחד בבצק, אם לא מצליח בדקו שוב את הבצק וראו היכן ניתן לשפר.

2. יש לעטוף את כדורי הבשר היטב ולגלגל אותם עם המעטפת למעין כדור.

3. יש לדאוג שמעטפת הבצק תהייה דקה, כדי שלא יתקבלו כדורים עבים מידי שבהם נוכחות הסולת תהייה דומיננטית.

4. הבצק והעיטוף דורשים קצת ניסיון ותרגול בהתחלה, אך, כמו עם כל מתכון, אחרי שעושים אותו מספר פעמים זה נהייה קל…

בהצלחה!!

 

 

 

הצטרפו לדיון

  1. יאמי יאמי איך שמתחשק לי, מי מתנדב להכין לי:)))))))))))

    1. איריס יקירה, הכנתי את המרק בשישי האחרון ויצאה כמובן כמות לגדוד, שהצלחנו ל"התגבר" עליה…פעם הבאה שאני מכינה שוב את מוזמנת 🙂

  2. חנה ויצמן says:

    אני נוהגת לטגן את המלית ולהשאירה מפוררת. כשאני מכינה את הקובות, אני פותחת כדור של סולת על היד ואז לוקחת מעט מהמלית וסוגרת עליה את הכדור.

    אף פעם לא ניסיתי להכין את הכדורים קודם, כמו קציצות.

    מעניין.

    1. תודה חנה, אני לא מכירה את הורסיה של הטיגון המלית, אשמח אם תפרטי מה את מוסיפה למלית וכדומה לטובת מי שירצה לנסות את הורסיה שלך. תודה

  3. הסבר כל כך מושקע וברור אין מצב לטעויות,

    תודה רבה ,שבוע הבא הוא שבוע הקובה ! :)))))

    1. תודה רבה יפעת. אשמח לשמוע איך יצא…ואני מזכירה שוב את מעטפת הקובות לעשות דק….:) בהצלחה

  4. אני גם חייבת לנסות ולהצליח!!!! – זה נראה מעולה!

    1. תודה פאני 🙂

  5. עשיתי היום את המתכון. יצא ממש טעים. אבל הסתבכתי מאוד עם עיטוף הכדורים והם התפרקו לי – איך הם נראים אצלך כ"כ יפים?. כנראה שיש שיטה שאני לא מכירה. אשמח אם תסבירי איך עוטפים את כדורי הבשר (או תעשי סרטון (-: )

    1. ראשית שמחה שיצא טעים. לגבי מעטפת הקובות, האם הם התפרקו לפני שסגרתם אותם? או אחרי בבישול? אם לפני, ייתכן שהבצק היה רך מידי? כי אם כן, כפי שציינתי יש להוסיף עוד סולת, עד שמתקבל בצק שניתן לעבוד איתו (לא רך מידי).
      בפעם הבאה, אני ממליצה, כי לאחר שתסגרי את הכדורים תעבדי בידיים מעט רטובות והמשיכי לגלגלם. אבל שוב, הכל תלוי במרקם של הבצק, זהו חלק מתכון שדורש יותר תרגול ולכן גם סיווגתי אותו בקטגוריה של מורכב. תודה על תגובתך דנה.

  6. התמונה מאד יפה.
    כמה טיפים שאני קיבלתי במסגרת גילגולי הקובה האינסופיים שעשיתי באטליז משק זמיר http://www.meshekzamir.co.il את כדורי הבשר אפשר להקפיא קצת-זה מקל על הגלגול מאד.
    ובתערובת העטיפה ניתן להוסיף בורגול (חצי חצי מכמות הסולת) או אורז מבושלשזה מה שאבא שלי עושה בגרסת הקובה של חורף 2011.

    1. אכן, גילגולי הקובה דורשים מעט תרגול וגם כשמכניסים למקרר ניתן לגלגל אותם ביתר קלות. תודה תו על התוספות לאלה המעונינים לגוון.

  7. אוקיי,, יצא מעולה טעים מדויק על המידה ,מומלץ בטרוף להצמד לאופן ההכנה :))))))

  8. אני יגיד מה שאני רוצה ואחזור על עצמי פעמיים
    יצא מעולה טעים מדויק מומלץ להצמד לאופן הכנה
    :))))))))))))))))))))

    1. יפעת, אין עליך!!! אני חושבת שהצלחת להעביר את המסר…:) תודה יקרתי.

  9. נראה יפה אבל כדי לשמור על האותנטיות מלך התבלינים העירקיים -בהרת -מורגש לי בחסרונו.אני מבינה שהוספת קינמון במקום ואכן בהרת שזוהי תערובת מכילה בתוכה קינמון.
    הדבר הכי קשה זה "לקבב". גם אחרי מספר נסיונות טובים יותר או פחות אני בלחץ מהנושא הזה.בהצלחה למנסות.

    1. מיה תודה על תגובתך, לדעתי תבלינים הם עניין של העדפה וגם של הרגל ובהחלט שניתן לגוון בהם. ומיה, לא להילחץ מה"לקבב" פעם זה מצליח יותר ופעם זה מצליח פחות אך ככל שמנסים מפתחים טכניקה ובסוף גם מצליחים :))))

  10. Thank you for the great recipe
    I prepared it today, it didn't take too long and is delicious
    even better my 11 months old twins had it for dinner and loved it !!!!!

    1. שירי, אני מאוד שמחה לשמוע שאהבתם ובעיקר שהתאומים אהבו את הקובה. כאם, אני יודעת כמה זה כיף ומרגש שהילדים אוהבים לאכול ממעשי ידינו ובמיוחד מתכון וטעמים שהם חדשים עבורם.תהנו. תודה על תגובתך ושבת שלום.

  11. לא לכסות את הסיר, בזמן הבישול. הסלק יאבד מצבעו.

להגיב על anat_lobel לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close