- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

קובה סלק


[1]

הסלק בנוכחותו צובע את המרק ואת הקובות בגוון מרהיב. זה עוד לפני שהזכרתי את טעמו של המרק…. 

בהגשה אני מוסיפה פטרוזיליה טרייה שמעניקה טעם וגם קונטרסט מבחינת צבע, כי אוכל אוכלים קודם עם העיניים.

המצרכים לכ- 18 קובות

למרק:

3 סלקים גדולים (מקולפים וחתוכים)

1 כף שמן

2 כפות סוכר

מיץ מלימון 1 סחוט

100 ג' רסק עגבניות- חבילה קטנה (או 3-4 כפות)

מלח לפי הטעם

למעטפת:

2 ורבע כוסות סולת

1 כוס מים

1 כף שמן (אני מוצאת שהשמן מקל על העבודה עם הבצק)

 למלית:

1 בצל מגורד (לסחוט היטב את המים הנגרים ממנו)

צרור עלי פטרוזליה חתוכים דק

250 ג' בשר טחון

מלח פלפל לפי הטעם

2 גבעולי סלרי קצוצים (אני לא משתמשת  בעלים)

חצי כפית כורכום

חצי כפית פפריקה
חצי כפית קינמון

אופן ההכנה:

ראשית נגשים להכנת המלית, הסבר מדוע בהמשך…

להכנת המלית:

מערבבים את כל חומרי המלית היטב ויוצרים כדורים קטנים, כפי שרואים בתמונה. [2]

לאחר שמסיימים מכניסים את כל כדורי הבשר למקרר להתייצבות לחצי שעה, נח יותר לעבוד עימם לאחר שהתגבשו במקרר(טיפ משדרג שקיבלתי משירן).

בזמן שכדורי הבשר מתגבשים… ניתן להתפנות להכנת המרק ובהמשך להכנת המעטפת. 

להכנת המרק:

לוקחים סיר גדול (הקובות נוטות להתנפח בבישול) וממלאים את מחיצתו במים.

מוספים שמן, סוכר, מלח, לימון ורסק עגבניות ומערבבים היטב.

מוספים את הסלקים ובשלב ראשון מבשלים עד לרתיחה.

להכנת המעטפת:

מערבבים את חומרי המעטפת עד שמתקבל בצק נוח וגמיש לעבודה. הבצק לא צריך לצאת רך מידי.  אם רך מוספים בהדרגה עוד סולת. הדרך הטובה לדעת היא פשוט לעבוד עימו ולראות האם הוא נח. קצת עניין של ניסיון ותרגול.

מוצאים את כדורי הבשר מהמקרר ומתחילים ליצור את הקובות.

יוצרים צורת עיגול שטוח ויחסית דק, כפי שרואים בתמונות, ועוטפים את כדורי הבשר במעטפת היטב. אם הבצק דביק, הרטיבו מעט את הידיים.

[3]

אם לקראת סיום הכנת הקובות חסר בצק לכדורי בשר נוספים, כדאי להכין שוב (זה קורה…בפעם האחרונה היתה חסרה לי מעטפת בצק לכדור בשר 1….רק לא לשכוח לצמצם כמויות כמובן).

לאחר שהמים רתחו מכניסים את הקובות לסיר (המים צריכים לכסות את הקובות), מנמיכים להבה וממשיכים בישול.

בשלב זה בודקים את מי המרק ומתקנים תיבול. מוספים עוד מלח, או סוכר או לימון. (אני מאוד אוהבת שהמרק חמצמץ ועל כן אני מוסיפה לימון בהתאם)  בנוסף, אם במקרה חסר מים ניתן להוסיף בשלב זה.

מבשלים כ 40 דק' עד שמוכן.

 מגישים חם ומפזרים מעל  עלי פטרוזליה קצוצים.

 ועוד משהו שהרגשתי צורך להוסיף: המתכון מסווג בקטגוריית "מורכב" רק משום שהחלק הכי מורכב במתכון הוא מעטפת בצק הסולת. מספר הדגשים:

1. מערבבים את חומרי מעטפת הסולת ואם מתקבל בצק רך מידי – כאמור יש להוסיף עוד סולת. עד שיתקבל בצק נח לעבודה. אני מציעה לנסות לעטוף כדור אחד בבצק, אם לא מצליח בדקו שוב את הבצק וראו היכן ניתן לשפר.

2. יש לעטוף את כדורי הבשר היטב ולגלגל אותם עם המעטפת למעין כדור.

3. יש לדאוג שמעטפת הבצק תהייה דקה, כדי שלא יתקבלו כדורים עבים מידי שבהם נוכחות הסולת תהייה דומיננטית.

4. הבצק והעיטוף דורשים קצת ניסיון ותרגול בהתחלה, אך, כמו עם כל מתכון, אחרי שעושים אותו מספר פעמים זה נהייה קל…

בהצלחה!!