פנקייק פירות ושיבולת שועל

מאת ענת לבל
11 בדצמבר 2010

דרך יעילה לשלב פירות במנה, לטובת אלה שילדיהם אינם אוהבים פירות, וגם הצעה לגיוון ארוחות הערב.

במתכון הזה את הפירות מאדים וטוחנים לרסק. לאלה הטוענים שמדובר בטרחה לא קטנה לאדות פירות לקראת ארוחות הערב, אציין כי את האידוי ניתן לעשות מבעוד מועד, להכין ולהקפיא בתבניות קרח ובעת הצורך לשלוף מהמקפיא ולהשתמש. (תוכלו לקבל עוד רעיונות בפוסט הקפואים שלי)

למתכון הוספתי כף אחת של שיבולת שועל. הנוכחות של השיבולת שועל מעט מורגשת, כך שאם אתם יודעים שילדכם לא יאהבו את המרקם, אפשר לוותר.או שאפשר, כפי שהציעה תו, להשרות את שיבולת השועל במים חמים עד לריכוך, לסנן ולהכניס לתערובת.

המתכון נוסה עם אגסים, בננות ותפוחים וכולם נמצאו מתאימים. הבננות מורגשות בטעמן ואילו האגסים ותפוחי העץ פחות.

את בלילת הפנקייק אני לא ממתיקה, כך שהמתיקות מגיעה בהמשך בהגשה באמצעות הפירות הטריים, או מייפל (אמיתי) או דבש.  

המצרכים ל 5 יחי' פנקייק:

2 אגסים (או 2 תפוחים או 2 בננות )

רבע כוס קמח תופח מלא

רבע כוס קמח תופח רגיל

2 ביצים

1 כף שיבולת שועל

מעט שמן קנולה לטיגון

לציפוי וקישוט:

פירות חתוכים

מייפל או דבש

אופן ההכנה:

1. אופן הכנת תפוחי עץ והאגסים זהה. מקלפים את האגסים או את התפוחים וחותכים ומאדים מעל כלי אידוי מבמבוק.איך מאדים? אני משתמשת בכלי אידוי מבמבוק שניתן להשיג בחנויות כלי בית ואף בחנויות טבע. מעמידים סיר, בגודל המתאים לכלי הבמבוק, עם מים ומביאים לרתיחה, מעל שמים את כלי האידוי ומניחים בתוכו את האגסים/תפוחים (כאמור מקולפים וחתוכים). סוגרים את המכסה וממתינים עד לריכוך  הפרי.

איך בודקים? נועצים מזלג בפרי ומרגישים אם הוא התרכך. לאחר הריכוך מעבירים למעבד מזון וטוחנים. (ניתן להכין כמויות גדולות יותר, להקפיא ולהשתמש לפי הצורך).  

2. לאחר צינון רסק התפוחים/אגסים, מערבבים יחד עם הפרי את הביצים. מוספים את שיבולת השועל ואת הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת מסה חלקה ללא גושים. הבלילה המתקבלת

הינה סמיכה.

3. מחממים מעט שמן על מחבת טפלון ויוצקים למחבת כף גדושה מהבלילה ומשטחים קלות. ניתן להשתמש ברינג לעיצוב הפנקייקס, על מנת שיצאו אחידים בגודלם.

4. מטגנים עד שהצד התחתון מזהיב, הופכים ומטגנים מהצד השני עד להזהבה. אם יש צורך מנמיכים להבה וממשיכים בטיגון, עד שהפנקייק מוכן.

5. מגישים את הפנקייק כשהם עדיין חמימים ומוספים פירות טריים חתוכים, מייפל או דבש או סירופ אגבה.

 לגבי אופן הכנת הבננות. אין צורך לאדות. משתמשים בבננות בשלות ורכות, מקלפים ומרסקים באמצעות מזלג. וממשיכים לשלב 2.

הצטרפו לדיון

  1. נראה ממש טוב, נדמה לי שאם מרככים טיפה את השיבולת שועל במים חמים לפני שמכניסים לבלילה המרקם שלה לא יורגש בכלל…

    1. מסכימה בהחלט, אציין זאת גם בפוסט. תודה תו

  2. מדוע יש תג של "בריאותי"?

    1. שי, המתכון נכלל, בין היתר, בקטגוריה זאת היות שהמתכון מכיל רכיבים בריאים: בין היתר קמח מלא, ושיבולת שועל, פירות מאודים אשר שומרים על ערך תזונתי קרוב ביותר לפרי והפנקייק אינו ממותק למעט המתקה שנעשית לאחר הכנתו על פי הטעם- אם בכלל.
      הטיגון אני מכיל כמות גדולה של שמן – רק שכבה דקה ואחידה.מה גם שהגוף זקוק לחומצות שומן בפרט אומגה 3. ועל כן ניתן להשתמש גם בשמן במידה סבירה אך מומלץ לא להשתמש בשומן טרנס.
      בנוסף, מדובר באוכל מלא ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל ו- e ים למיניהם. זוהי דרך להכין אוכל בריא שאינו דל שומן דל סוכר ודל טעם.
      לדעתי דרך לגוון ארוחת ערב ולדעתי מדובר במתכון שיכול להיכלל בקטוגריה "בריאותי".
      עם זאת, יש לציין כי אינו מתאים למי שרגיש לאחד מהמרכיבים.
      תודה

  3. מתכון לפנקייק בשנייה. אמנם לא ממש בריא אבל הילדים שלי מבסוטים ממנו אש.
    דניאלה אחת
    ביצה אחת
    כף קמח תופח
    טורפים ביחד. מחממים מחבת עם שפריץ שמן קנולה (תרסיס שמן), יוצקים כף מהבלילה ובעזרתה מסדרים לעיגול. כאשר רואים בועיות קטנות בפנקייק, הופכים ותוך חצי דקה מוכן.

    1. מצויין וקל להכנה. נראה לי שאפשר גם לנסות להמיר את הדניאלה בגבינה לבנה ולהוסיף לה דבש למתיקות.

  4. אליען אברג'ל says:

    אם אני רוצה להוסיף סוג של ממתיק (סוכר/מייפל). כמה להוסיף?
    אני מקפיאה פנקייקים ומוציאה כחטיף אחרי הגן.. ככה שאני לא ממתיקה לאחר מכן.

    1. ענת לבל Author says:

      היי אליען
      היות שהטעמים מעט ״דוהים״ אחרי הקפאה אני הייתי מנסה להכין עם 3 כפות מייפל ולבדוק איך מתקבל אחרי הקפאה והפשרה זה כמובן גם תלוי במתיקות של הפרי
      בהצלחה

להגיב על שי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close