- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

לביבות תפוחי עץ


[1]

לביבות מתקתקות עם תפוחי עץ וסוכר וניל, מטוגנות על מחבת טפלון עם מעט מאוד שמן קנולה או חמאה (אם תשיגו…). את המתכון קיבלתי מאחיינת שלי, לאחר שטעמנו והתלהבנו. היא מספרת שהלביבות נגמרות בדקות "אני לא מספיקה לטגן את כולן והצלחת נשארת ריקה לפני סיום הטיגון, כי אוכלים אותן בעודן חמימות. על כן, כדאי להכפיל כמויות……". אני החלפתי את השמנת החמוצה ביוגורט 3% וטעמן כלל לא נפגם.

מצרכים לכ 9-10 לביבות:

1 מיכל יוגורט 3%  (או שמנת חמוצה)  

1 שקית של סוכר וניל

1 ביצה טרופה

1 תפוח עץ מגורד עם הקליפה (עדיף תפוח מזן גרנד סמיט)

כף סוכר

5 כפות קמח

1-2 כף שמן קנולה או חמאה לטיגון

אופן ההכנה:

מגרדים את תפוח העץ על מגרדת, מוספים את שאר המרכיבים, למעט הקמח, ומערבבים  

את הקמח מוספים בהדרגה ומערבבים עד שמתקבלת בלילה סמיכה

במחבת טפלון יוצקים מעט שמן- שמכסה בשכבה דקה את כל המשטח

יוצקים עם כף את הלביבות על המחבת ומטגנים את הלביבות בסבבים משני הצדדים

אם יש צורך, מנמיכים להבה וממשיכים בבישולן עד שמוכנות

על מנת לקבל מראה אחיד ללביבות ניתן להשתמש ברינג ולצקת לתוכו את הבלילה, עם זאת, עדיין יתכנו זליגות מהשוליים-קחו בחשבון…

כיף לאכול אותן חמימות, אך גם כשהן קרירות הן טעימות

בהגשה מפזרים מעל אבקת סוכר, או סילאן (לא חובה)