לביבות תפוחי עץ

מאת ענת לבל
28 בנובמבר 2010

לביבות מתקתקות עם תפוחי עץ וסוכר וניל, מטוגנות על מחבת טפלון עם מעט מאוד שמן קנולה או חמאה (אם תשיגו…). את המתכון קיבלתי מאחיינת שלי, לאחר שטעמנו והתלהבנו. היא מספרת שהלביבות נגמרות בדקות "אני לא מספיקה לטגן את כולן והצלחת נשארת ריקה לפני סיום הטיגון, כי אוכלים אותן בעודן חמימות. על כן, כדאי להכפיל כמויות……". אני החלפתי את השמנת החמוצה ביוגורט 3% וטעמן כלל לא נפגם.

מצרכים לכ 9-10 לביבות:

1 מיכל יוגורט 3%  (או שמנת חמוצה)  

1 שקית של סוכר וניל

1 ביצה טרופה

1 תפוח עץ מגורד עם הקליפה (עדיף תפוח מזן גרנד סמיט)

כף סוכר

5 כפות קמח

1-2 כף שמן קנולה או חמאה לטיגון

אופן ההכנה:

מגרדים את תפוח העץ על מגרדת, מוספים את שאר המרכיבים, למעט הקמח, ומערבבים  

את הקמח מוספים בהדרגה ומערבבים עד שמתקבלת בלילה סמיכה

במחבת טפלון יוצקים מעט שמן- שמכסה בשכבה דקה את כל המשטח

יוצקים עם כף את הלביבות על המחבת ומטגנים את הלביבות בסבבים משני הצדדים

אם יש צורך, מנמיכים להבה וממשיכים בבישולן עד שמוכנות

על מנת לקבל מראה אחיד ללביבות ניתן להשתמש ברינג ולצקת לתוכו את הבלילה, עם זאת, עדיין יתכנו זליגות מהשוליים-קחו בחשבון…

כיף לאכול אותן חמימות, אך גם כשהן קרירות הן טעימות

בהגשה מפזרים מעל אבקת סוכר, או סילאן (לא חובה)

 

 

הצטרפו לדיון

    1. תודה אתוש!!

  1. ענתי ,מאוד אוהבת!
    יופי של מתכון!

    1. חיהל'ה תודה רבה 🙂

  2. אני הולכת להכין עכשיו עם שמנת חמוצה 15% (יאללה, נפרגן)!

    1. הכי לפרגן, לא לשכוח את החמאה:) תודה מתוקה!!

  3. הכנתי יצא מעולה- בקרוב תמונות בפייס

  4. ג'ודי בוחניק says:

    ענת מתוקה, אני מכינה עכשיו את הלביבות לאורחים שמתארחים אצלנו מחר וביום שישי… אספר בהמשך.

    1. איזה כיף …ג'ודיל'ה, אני מחכה לשמוע…חג שמח ותהנו!!!

    2. ג'ודי בוחניק says:

      יצא טעים מאוד!

  5. ענתי נראה מהמם.
    יש לך רעיון לטיגון קציצות לילדים משאריות של תבשיל קינואה ועדשים כתומות?

    1. שגיתוש שלחתי אליך

  6. תודה! הולכת להכין ולנסות להחליף חצי כמות קמח בקמח שיפון מלא…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close