הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

כוסמת עם פטריות, בטטה ושמיר


לכוסמת ערכים תזונתיים גבוהים ועבורי היא היוותה אתגר. רציתי מתכון שגם יהיה טעים (מן הסתם) וגם שישתלב עם שגרת המטבח הביתי שלנו. ניסתי לשלב את הכוסמת עם פלפלים קלויים וגם עם כרובית אפויה, ולפעמים לקחתי אותה לכיוון מתקתק עם פקאנים מסוכרים ונענע ובפעמים אחרות ניסתי חמוציות מיובשות. שילובים נחמדים שלא מצאו דרכם לבלוג.

אז אחרי תהיות וטעימות הנה מתכון לכוסמת, עם תיבול עדין, שמתאים כתוספת למנה עיקרית או כמנה צמחונית בפני עצמה.

ומה לגבי הילדים אתם שואלים? לילדים "שיווקתי" את הכוסמת כפתיתים והגשתי ללא השמיר, לגדולים, עם זאת, אני מציעה לא לוותר על השמיר. 

המצרכים:

1  כוס כוסמת

1 חבילת פטריות שמפיניון טריות חתוכות

1 בצל חתוך לקוביות קטנות

1 בטטה קטנה חתוכה לריבועים קטנים

2 כפות יין לבן

2 כפות סילאן

מלח ופלפל לפי הטעם

1 כף שמן

רבע כוס עלי שמיר קצוצים

אופן ההכנה:

את הכוסמת מבשלים כמו פסטה: מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח, כשהמים רותחים מכניסים את הכוסמת לתוך המים, מנמיכים להבה ומבשלים בין 8 ל 10 דק'

לאחר הבישול מסננים מהמים ומעבירים לקערה גדולה

במקביל במחבת מטגנים את הבצל למספר דקות עד להזהבה

מוספים את היין הלבן, המלח והפלפל מערבבים ומוספים את הפטריות החתוכות

מאדים למספר דקות עד שהפטריות משנות את צבען אך עדיין בשרניות

מעבירים את הפטריות מהמחבת למסננת

את קוביות הבטטה שמים בקערה

מכסים את קוביות הבטטה במים ומכניסים למיקרו כ 2-3 דק' (תלוי בעוצמת המיקרו, ממליצה להתחיל ב 2 דק' ולבדוק אם מוכן לאכילה) המטרה היא שקוביות הבטטה יתרככו אך לא יהפכו לרכות מידי ושישמרו על צורתן

מסננים את המים מהבטטות ומעבירים למחבת חם (אין צורך לשמן את המחבת וכמובן שאפשר להשתמש באותה המחבת שהשתמשנו קודם)

מוסיפים לקוביות הבטטה 2 כפות סילאן ומערבבים מעט

בקערה מערבבים את הכוסמת יחד עם הפטריות, בצל, הבטטות והשמיר

טועמים ומתקנים תיבול

מגישים חם

אפשר להכין מראש ולהוסיף את השמיר רק לאחר חימום, בהגשה לשולחן

 

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

להגיב על קריסטינה בטל תגובה

14 תגובות

  • הגב חיה אילונה דר 18 בנובמבר 2010 at 10:27

    מתכון מצוין!
    אני מאוד אוהבת כוסמת!

    • הגב anat_lobel 18 בנובמבר 2010 at 11:57

      תודה יקרתי :)

  • הגב חיה 20 בנובמבר 2010 at 20:07

    ענת ,מתכון נפלא שיאומץ…. שאפו גדול על התמונות!!!!
    חיה

    • הגב anat_lobel 21 בנובמבר 2010 at 1:00

      חיה, איזה מתוקה!! תודה רבה על הפרגון.

  • הגב atunaa 7 בדצמבר 2010 at 21:25

    אין כרגע ננסה ונראה

  • הגב דנה 21 בדצמבר 2010 at 7:43

    את המתכון הזה הייתי חייבת לנסות ברגע שראיתי אותו.
    מאז שאני קטנה אנחנו אוכלים כוסמת ("קאשה" ברוסית) בדרך אחת בלבד – המון חמאה ומלח.
    בגלל שזה משמין הפסקתי לאכול את זה אבל התגעגעתי לטעם.
    ניסיתי את המתכון שלך והוא יצא פשוט מצויין (לקחתי איתי היום לעבודה)
    תודה ויום מקסים

    • הגב anat_lobel 21 בדצמבר 2010 at 9:21

      דנה, אני מאוד שמחה שאהבת!!! תודה על תגובתך, יום מקסים גם לך

  • הגב טאיסה 18 בינואר 2011 at 23:29

    יצא לי ממש nעולה !

    תודה על המתכון הקל והנפלא. (:

    • הגב anat_lobel 19 בינואר 2011 at 7:27

      טאיסה, תודה רבה על תגובתך!! מאוד שמחה שנהנת ושמצאת שהמתכון אינו קשה להכנה. תודה

  • הגב סטפני בלס 7 בפברואר 2011 at 15:45

    ממממממממממממ טעיםםם

  • הגב קריסטינה 20 בפברואר 2011 at 15:28

    ואו…כמו שביקשת נכנסתי לבדוק את המתכון..
    וממש אהבתי…
    אחלה מתכון..אנסה בהחלט:)

    • הגב anat_lobel 20 בפברואר 2011 at 20:39

      בשמחה, אשמח לשמוע איך התרשמת…תודה יקרתי

      • הגב קריסטינה 22 בפברואר 2011 at 7:52

        בכיף…ברור שאעדכן..:)

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 2 באוגוסט 2011 at 13:54

    […] של הארוחה. בעבר סיפרתי לכם שהצלחתי ל"שווק" כוסמת כפתיתים, אך לצערי זה לא מצליח תמיד. לכן, שמחתי לגלות את […]