- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

כוסמת עם פטריות, בטטה ושמיר


[1]

לכוסמת ערכים תזונתיים גבוהים ועבורי היא היוותה אתגר. רציתי מתכון שגם יהיה טעים (מן הסתם) וגם שישתלב עם שגרת המטבח הביתי שלנו. ניסתי לשלב את הכוסמת עם פלפלים קלויים וגם עם כרובית אפויה, ולפעמים לקחתי אותה לכיוון מתקתק עם פקאנים מסוכרים ונענע ובפעמים אחרות ניסתי חמוציות מיובשות. שילובים נחמדים שלא מצאו דרכם לבלוג.

אז אחרי תהיות וטעימות הנה מתכון לכוסמת, עם תיבול עדין, שמתאים כתוספת למנה עיקרית או כמנה צמחונית בפני עצמה.

ומה לגבי הילדים אתם שואלים? לילדים "שיווקתי" את הכוסמת כפתיתים והגשתי ללא השמיר, לגדולים, עם זאת, אני מציעה לא לוותר על השמיר. 

המצרכים:

1  כוס כוסמת

1 חבילת פטריות שמפיניון טריות חתוכות

1 בצל חתוך לקוביות קטנות

1 בטטה קטנה חתוכה לריבועים קטנים

2 כפות יין לבן

2 כפות סילאן

מלח ופלפל לפי הטעם

1 כף שמן

רבע כוס עלי שמיר קצוצים

אופן ההכנה:

את הכוסמת מבשלים כמו פסטה: מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח, כשהמים רותחים מכניסים את הכוסמת לתוך המים, מנמיכים להבה ומבשלים בין 8 ל 10 דק'

לאחר הבישול מסננים מהמים ומעבירים לקערה גדולה

במקביל במחבת מטגנים את הבצל למספר דקות עד להזהבה

מוספים את היין הלבן, המלח והפלפל מערבבים ומוספים את הפטריות החתוכות

מאדים למספר דקות עד שהפטריות משנות את צבען אך עדיין בשרניות

מעבירים את הפטריות מהמחבת למסננת

את קוביות הבטטה שמים בקערה

מכסים את קוביות הבטטה במים ומכניסים למיקרו כ 2-3 דק' (תלוי בעוצמת המיקרו, ממליצה להתחיל ב 2 דק' ולבדוק אם מוכן לאכילה) המטרה היא שקוביות הבטטה יתרככו אך לא יהפכו לרכות מידי ושישמרו על צורתן

מסננים את המים מהבטטות ומעבירים למחבת חם (אין צורך לשמן את המחבת וכמובן שאפשר להשתמש באותה המחבת שהשתמשנו קודם)

[2] [3]

מוסיפים לקוביות הבטטה 2 כפות סילאן ומערבבים מעט

בקערה מערבבים את הכוסמת יחד עם הפטריות, בצל, הבטטות והשמיר

טועמים ומתקנים תיבול

מגישים חם

אפשר להכין מראש ולהוסיף את השמיר רק לאחר חימום, בהגשה לשולחן

[4]