קציצות הודו, קישואים ותרד

מאת ענת לבל
9 בנובמבר 2010

קציצות מהירות וקלות להכנה. במקום לשטוף ולקצוץ עשבי תיבול טריים אני משתמשת בתרד קפוא שהופשר, מה שמעניק לקציצות גם צבע וגם טעם.

המתכון הזה משתייך לקטגוריית "הקפואים שלי". מטרת הקטגוריה להציע מגוון מתכונים ופתרונות למנות לאמצע השבוע. מאכלים המיועדים לימים בהם אנו עסוקים יותר, "קצרים" בזמן, שוב מתלבטים מה להכין ועם זאת עדיין מתעקשים על מאכלים מעשי ידינו.

לפעמים כל מה שצריך הוא רק להכפיל כמויות, ל"תקתק" רוטב ולהכין עוד מנה אחת מהירה ביום הבישול המרוכז שלנו (לרב חמישי-שישי, כך אצלי לפחות) ובכך "סגרנו את הפינה" של ארוחת צהריים/ערב של השבוע הבא. ועל זה נאמר כי "מי שטרח בערב שבת …"

המצרכים:

300 ג' בשר הודו טחון

1 קישוא מקולף ומגורד

1 בצל מגורד

2 קוביות תרד קפוא מופשר

מלח ופלפל לפי הטעם

חצי כוס פירורי לחם

1 ביצה טרופה

מעט שמן קנולה (בערך כף)

אופן ההכנה:

מגרדים את הבצל על מגרדת (פומפייה) וסוחטים את כל המים הנגרים ממנו

מערבבים את כל מרכיבי הקציצות יחדיו

יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ומכניסים למקרר לשעה להתייצבות

מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן (שכבה דקה על כל המחבת) ומטגנים היטב את הקציצות מ 2 הצדדים עד שהקציצות מוכנות לאכילה – אם יש צורך מנמיכים להבה ומבשלים עד שמוכן.

אפשר להגיש לצד טחינה וסלט ירקות שמוספים לו נענע ובזיליקום. את הסלט מתבלים עם לימון, מלח, ושמן זית.

ועוד משהו: אני מוצאת ששימוש בתרד קפוא חוסך לי זמן. מי שרוצה להשתמש בתרד טרי יכול בהחלט .יש לאדות אותו, לטחון במעבד מזון ולסננן מהמים ואז להכניס לתערובת הקציצות. ניתן כמובן להכין כמויות גדולות של תרד מאודה טחון, להעביר לקוביות קרח, להקפיא ולהשתמש בעת הצורך.

מי שעוניין להכין ולהקפיא אני מציעה להגדיל את הכמויות.

הצטרפו לדיון

  1. ענתי,אוהבת את המתכון הקליל וברור שמהכתוב משתמע שטעים.

    1. תודה חיהל'ה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close