הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

טרמיסו שקדים


את הקינוח הקלאסי והטעים הזה נהוג להכין עם חלמונים וגבינת מסקרפונה, אך היות שהמנה הזו מיועדת גם לילדים, אני מעדיפה שלא להשתמש בחלמונים חיים. בוורסיה שלי אני מוסיפה לקינוח טעם שקדים, הן על ידי שקדים טחונים שנכנסים לתערובת הגבינות והן באמצעות תמצית שקדים איכותית. כמו כן, אני משתמשת בגבינת שמנת 5%, הנגישה בכל מרכול.

אל תתפתו לאכול מהקינוח ביום הכנתו, הוא יהיה טעים יותר ובעל מרקם נכון יותר רק לאחר לילה ששהה במקרר (ואני מדברת מניסיון…).

המצרכים לתבנית קטנה:

חבילת בישקוטים

2 כפיות נס קפה

חצי כוס מים רותחים

חצי כוס מים קרים

1 כפית רום או ברנדי או ליקר קפה (מי שרוצה להדגיש את הטעם האלכוהולי מוזמן להוסיף יותר )

2 גבינות שמנת 5% (500 ג')

3 כפות שקדים טחונים (ניתן להשיג בסופר, חנויות מתמחות וחנויות תבלינים)

תמצית שקדים איכותית

1 מיכל של שמנת מתוקה להקצפה 32%

חצי כוס סוכר

לקישוט:

אבקת קקאו

שבבי שקדים (לא חובה)

מה עוד נחוץ?

מברשת סיליקון

אופן ההכנה:

שימו לב: מכינים לילה לפני שמגישים!

בכוס ממיסים את כפיות הנס קפה במים רותחים

מוסיפים לכוס את המים הקרים ואת הרום או הברנדי ומחכים לצינון

בקערה מערבבים את הגבינות יחד עם השקדים הטחונים ותמצית השקדים

הערה לגבי תמצית השקדים: מוסיפים מספר טיפות בודדות מהתמצית, כדי שתעניק טעם, אך יש לדאוג שטעמה לא ישתלט על הקינוח (אני ממליצה לטעום ולראות שהטעם הוא במידה הנכונה)

במיקסר מקציפים את הסוכר עם השמנת המתוקה עד שמתקבלת מסה אוורירית ותפוחה

מערבבים את תערובת הגבינות והשמנת המוקצפת

בעזרת מברשת הסיליקון מורחים את הבישקוטים מכל הצדדים ומניחים בצפיפות כך שיכסו את כל התבנית. חשוב לא להרטיב יתר על המידה את הבישקוטים על מנת שלא יהיו רכים מידי.

מכסים את הבישקוטים בתערובת הגבינות והשמנת ומכסים בשכבה נוספת של בישקוטים מרוחים בקפה ועוד שכבה של תערובת הגבינות.כך שמתקבלות 2 שכבות סה"כ.

שולחים למקרר למספר שעות לקירור ועדיף ללילה שלם, כך שהטעמים מתערבבים ומרקם הבישקוטים הופך לרך.

לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת קקאו בנדיבות וכן ניתן לפזר מעל שבבי שקדים להדגשת הטעם.

טיפ לקישוט:

לפני פיזור אבקת הקקאו, לוקחים מספר עלי נענע ויוצרים מהם צורת פרחים, מפזרים מעל את אבקת הקקאו בנדיבות וכשמסיימים מרימים בעדינות את עלי הנענע כך שמתקבלת מעין שבלונת פרחים

ועוד משהו: אני, כאמור, השתמשתי בתבנית קטנה, אם אתם לא בטוחים לגבי גודל התבנית, פשוט סדרו את הבישקוטים בשורה אחת ובצפיפות לפני שהתחלתם את תהליך ההכנה וראו אם התבנית המצויה ברשותכם מתאימה

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

להגיב על anat_lobel בטל תגובה

2 תגובות

  • הגב חיה אילונה דר 6 בנובמבר 2010 at 23:05

    קינוח נהדר ובהחלט מתאים בקלילותו לילדים…וגם לגדולים.

    • הגב anat_lobel 7 בנובמבר 2010 at 7:10

      תודה חיה, אכן הילדים אוהבים וגם הגדולים…:)