הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

פסטה ברוטב דלעת ושמנת


פסטה ברוטב דלעת שמנת

פסטה ברוטב דלעת שמנת

התארגנתם על כמויות של חבילות פסטה וכעת אתם מחפשים לגוון את רוטב הפסטה שלכם?

אתם במקום הנכון :)

לאחרונה, אחרי שמעט מצינו את רוטב הרוזה האהוב…ולאור דרישות גיוון, התחלתי להכין רוטב שמורכב מדלעת ושמנת

אני ממש אוהבת דלעת והשילוב שלה עם שמנת, שום, חמאה ואגוז מוסקט – נפלא!

 

מה שעוד נפלא שחברת "ברילה" שיפרו את הצורות של כמה מסוגי הפסטה שלהם ומעתה הם מחמיאים יותר לרטבים שונים וסופגים אותם היטב.

לדוגמה: הם העמיקו את החריצים בטורטליוני כך שהרוטב נתפס בצורה טובה יותר וצופפו את "הברגים" של הפוזילי.

לספגטי וללינגוויני הוסיפו עוד טיפה עובי וחיספוס. כל זאת על מנת שהרוטב ייספג טוב יותר.

פסטה ברוטב דלעת ושמנת

פסטה ברוטב דלעת ושמנת

אז עכשיו שהפסטה משודרגת איך משדרגים ומגוונים את הרוטב?

כך מכינים:

1 ( 500 ג') חבילת פסטה – השתמשתי בטורטליוני

500- 600 ג' דלעת, מקולפת וחותוכה לקוביות

1 ( 250 מ"ל) שמנת מתוקה ( או לבישול)

3 שיני שום, מעוכות וקצוצות

20-30 גרם חמאה

1-2 כפות שמן זית עדין

אגוז מוסקט

מלח, פלפל

גבינת פרמזן מגוררת

אופן הכנה:

מתחילים באידוי הדלעת- אני משתמשת בסיר אידוי מבמבוק – מאדה עד שהדלעת מתרככת – נועצת מזלג לבדיקה ( ראו הנחיות מפורטות כאן)

במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן לדרגת אל דנטה

אחרי שהדלעת התרככת מעבירים למעבד מזון ומרסקים למחית חלקה.

במחבת רחבה עם שוליים, מחממים חמאה עם שמן ומטגנים קלות את שיני השום ( שלא יישרפו, עד שניחוחם מורגש)

מוסיפים את השמנת ואת מחית הדלעת, מערבבים היטב עם כף מעץ ומוספים מלח, פלפל ואגוז מוסקט ( את אגוז המוסקט- לא בהגזמה)

טועמים ומתקנים תיבול

מסננים את הפסטה ומוסיפים לרוטב המתבשל, מוסיפים פרמזן לפי הטעם, מערבבים.

מסירים מהאש ומגישים. כמובן שאפשר להוסיף עוד פרמזן

בתאבון ובבריאות לכולם!

 

 

מתכון קודם

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

אין תגובות