סלט ביצים וקארי

מאת ענת לבל
30 באוגוסט 2019

שנת הלימודים בפתח  וזה הזמן לחדש/ לרענן את מבחר הכריכים שמכינים לביה"ס.

הגיוון שאני מציעה לכריכים דורש מעט התעסקות, אך את רוב ההכנה אפשר לעשות ערב לפני ובבוקר פשוט לשלוף את המרכיבים מהמקרר.

לתחושתי, ככל שהילדים גדלים הם נפתחים ליותר טעמים ומעונינים בכריכים משודרגים ולכן ההצעות לכריכים עשויים להתאים לילדים בוגרים יותר.

אני בכל מקרה הייתי שמחה להתארגן על אחד מהכריכים האלה לארוחת בוקר- אם הייתי זוכרת להכין גם לעצמי….

שנת לימודים מוצלחת!

כריך סלט ביצים עם קארי 

ועוד 2 רעיונות לכריכים בהמשך 

  • את סלט הביצים ניתן להכין ערב לפני ולשמור מכוסה במקרר.

ל 2 כריכים

4 פרוסות לחם אחיד פרוס/ לחם E-FREE / לחם ברמן אקטיב קלויות ( בטוסטר או במחבת)

4 ביצים קשות

1/4 כוס עירית קצוצה

2 כפות מיונז

מלח, פלפל שחור

1/4-1/2 כפית קארי מדרס

1 כפית חרדל

אופן הכנה:

קוצצים את הביצים הקשות עם סכין.

מוסיפים את המיונז, חרדל, תבלינים, עירית קצוצה

טועמים ומתקנים תיבול.

מורחים על פרוסת לחם את סלט הביצים ומניחים מעל פרוסה נוספת. עוטפים היטב ומכניסים לקופסת האוכל לצד ירקות טריים.

אופציה: להוסיף עגבנייה פרוסה דק / פרוסות דקות של מלפפון חמוץ/ בצל סגול

כריך חביתת ירק וטפנד זיתים

לכריך 1

2 פרוסות לחם אחיד פרוס/ לחם E-FREE / לחם ברמן אקטיב קלויות ( בטוסטר או במחבת)

2 ביצים

1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

מלח, פלפל

מעט שמן

למריחה: טפנד זיתים ( להשיג ברשתות השיווק)

עגבנייה

מלפפון

אופן ההכנה:

בקערית טורפים את הביצים עם עלי הפטרוזיליה, מלח ופלפל

על מחבת מחממים מעט שמן ומכינים את חביתת הירק

מורחים את טפנד הזיתים על פרוסת הלחם

מוסיפים עגבנייה, פרוסות דקות של מלפפון ואת החביתה. מניחים מעל פרוסת לחם נוספת. עוטפים היטב ומכניסים לקופסת האוכל לצד ירקות טריים.

כריך טחינה וירקות צלויים

  • את הירקות הצלויים ואת הטחינה ניתן להכין ערב לפני ולשמור מכוסה במקרר.

ל 2-3 כריכים

6-4  פרוסות לחם אחיד פרוס/ לחם E-FREE / לחם ברמן אקטיב  קלויות ( בטוסטר או במחבת)

1 פלפל אדום פרוס לרצועות

1 זוקיני, פרוס לרצועות

שמן זית

מלח, פלפל

חצי כפית פפריקה

פרוסות בצל סגול

טחינה ביתית.

אופן הכנה:

מניחים את הירקות על תבנית עם נייר אפייה

מפזרים מעליהם שמן זית, מלח, פלפל, פפריקה, דואגים שהירקות יתכסו בתערובת.

אופים בתנור שחומם מראש  על 200 מעלות למשך כ 20 דק', עד שהירקות מתרככים וצלויים. מצננים ומניחים בצד ( ניתן להכין ערב לפני ולשמור מכוסה במקרר).

מורחים פרוסת לחם בטחינה ביתית ( ניתן לפזר מעט סומק) מניחים את הירקות הצלויים, רצועות בצל סגול. מניחים מעל פרוסת לחם נוספת. עוטפים היטב ומכניסים לקופסת האוכל לצד ירקות טריים וזיתים.

* המתכונים בשיתוף לחם ברמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close