הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

ירקות ממולאים בתנור


ממולאים בתנור

ממולאים בתנור

מכירים את זה שאתם מחליטים להכין ממולאים ומחליטים להשתמש בסוג אחד, זוקיני או קישוא
ואז מתחילים את מלאכת ההכנה למילוי ( שוטפים, חוצים, מוצאים את התוכן) ואז מתחילים לאבד קצת סבלנות ( כי בכל זאת יש עוד מנות להכין..) ועוברים לעגבניות ( כי זה טיפה יותר מהיר ) אך גם שם רוצים להגביר קצב – ואיכשהו זה תמיד נגמר עם פלפלים  (שהם האידיאלים, כמעט מגיעים מוכנים (; )
וכך מתקבלת תבנית של ירקות ממולאים ( גם אם החלטתם להכין רק זוקיני – כמוני (; )
השבוע קיבלתי את אתגר העגבניות של מאסטר שף- כפי שבטח ראיתם בתוכנית בטלווזיה והתלבטתי מה להכין. לבסוף החלטתי להשתמש בשימורי עגבניות, בפחית והרסק של מאסטר שף, שאפשר למצוא תמיד במזווה במטבח שלי, בדיוק עבור אותם מנות קבועות שצריך להכין בסיס של רוטב עגבניות. אני משתמשת בהם לממולאים, רוטב בולונז, רוטב רוזה, צ׳ילי קון קרנה ועוד… השימוש בהם חוסך זמן בהכנות והטעם נהדר.
אז ירקות ממולאים בתנור שנתחיל? * ראו ההערות והדגשים בסוף המתכון
4 זוקיני/ קישוא
6-4 עגבניות
2 פלפלים*
*400-500 ג בשר בקר טחון
1/2  כוס אורז ( אוהבת להשתמש בד״כ בבסמטי או פרסי)
מלח, פלפל
1 כפית בהרט ( כמובן  שאפשר להוסיף גם פפריקה כורכום או עוד תבלינים שאוהבים )
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה ( אפשר יותר ולגוון גם כוסברה קצוצה או מעט עלי שמיר אם אוהבים)
1 בצל, קלוף וקצוץ
חופן צנוברים קלויים
לרוטב
מעט שמן קנולה
2 שיני שום, כתושות וקצוצות
1 פחית ( 400 ג׳ ) שימורי עגבניות, מאסטר שף
1-2 כפות רסק עגבניות, מאסטר שף
מיץ מחצי לימון
1 כף רכז רימונים
מלח,  פלפל
2-3 כפיות סוכר
כ 2 כוסות מים ( בדכ משתמשת בפחית העגבניות הריקה שנשארו בה שרידי עגבניות  וממנה מוסיפה)
אופן הכנה:
משרים את האורז בקערית עם מים קרים כחצי שעה- 40 דק.
במקביל מכינים את הירקות למילוי ( מסירים את הקצה של הפלפלים, מוצאים את החלק הלבן, שומרים את הקצה של הירק לזמן האפייה בתנור. זוקיני חוצים ומרוקנים תוכנו, מבלי להגיע לקצה. עגבניות מרוקנים את התוכן עם כף * )
במחבת בעלת שוליים רחבים שמים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שמתרכך ומזהיב קלות
מוסיפים את הבשר, מטגנים ומפוררים עד שמשנה את צבעו. מוסיפים מלח, פלפל בהרט – מבשלים קלות. טועמים ומתקנים תיבול
( חשוב!).
מכינים למילוי

מכינים למילוי

ירקות ממולאים בתנור

ירקות ממולאים בתנור

מסננים את האורז מנוזלי ההשרייה ומוסיפים לתערובת הבשר יחד עם הפטרוזיליה והצנוברים מערבבים היטב.
ממלאים את הירקות ( לא דוחסים את המילוי) ובמקביל מכינים את הרוטב.
בסיר רחב מחממים מעט שמן ומטגנים קלות את שיני השום ( נזהרים שלא ייחרכו)
מוסיפים את פחית שימורי העגבניות ואת המים, מלח, פלפל, רכז רימונים, מיץ לימון, סוכר, רסק עגבניות  ומביאים לרתיחה. טועמים בזהירות ומתקנים תיבול ( גם כאן חשוב לטעום! שהרוטב יצא טעים). ממשיכים לבשל על אש נמוכה בלהבה בינונית עד שהרוטב מסמיך מעט.
מניחים ומסדרים את הירקות בשכבה אחת בתבנית עם שוליים המתאימה לאפייה.
יוצקים את הרוטב מעל הירקות. דואגים לצקת מהרוטב הזה לתוך מלית הפלפלים והעגבניות( * ראו הערה לגבי נוזלים בתבנית. הזוקיני לכסות עם הרוטב, עגבניות ופלפלים  3/4 גובה)
מכסים את התבנית ברדיד אלומניום ואופים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות כשעה- שעה ורבע* ( לבדוק שהירקות מתרככים והאורז גם)
מסירים את רדיד האלומניום וממשיכים באפייה עוד כ- 10 דק׳ לצריבת הירקות  / ניתן לשלב גריל עליון (ולבדוק שהירקות לא נחרכים).
מוצאים בזהירות ומגישים.
*הערות:
כמות הירקות והמבחר משתנה אצלי לפי הירקות שאמצא במקרר ולפי גודלם
למילוי לתערובת הבשר ניתן להוסיף את הנוזלים ואת התוכן של העגבניות שרוקנו ( מאחת או שתיים) ולהוסיף רסק עגבניות
אפשר גם להשתמש בתוכן הזוקיני ( או ברוטב או במלית. לפעמים אני מוסיפה למלית בטיגון, לפעמים לרוטב אך חייבת לציין שלא תמיד מוסיפה )
במהלך האפייה של הירקות המכוסים בתנור- כדאי להציץ ולבדוק מה מצב הנוזלים- והאם יש צורך להוסיף. וכן לבדוק האם צריך להוסיף נוזלים למילוי של העגבניות/ פלפלים, מהנוזלים שהצטברו בבסיס)
כשנשארת מלית של אורז ובשר – ניתן להקפיא בכלי מתאים/ שקית זיפר, לשימוש בפעם הבאה. להפשיר במקרר לקראת סיר הממולאים הבא.
בתאבון!

ירקות ממולאים בתנור - רוטב עגבניות מאסטר שף

ירקות ממולאים בתנור – רוטב עגבניות מאסטר שף

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

אין תגובות