הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

שקשוקת רטטוי


שקשוקה רטטויי\

לארוחת בוקר בסופ"ש ( כי למי יש זמן באמצע השבוע…) או לארוחת ערב- שקשוקה תמיד פתרון מעולה וטעים.

במקרה הזה לא מדובר בשקשוקה קלאסית, כמו זו שגדלתי עליה  שיש בה בעיקר עגבניות, שום ופלפל ירוק חריף ( וגם שמן ורסק עגבניות, כמובן) אלא בשקשוקה עמוסה בירקות, שאינה חריפה ובכך גם מתאימה לילדים.

השקשוקה הזו היא תוצאה של הרבה ירקות במקרר שהתאימו להכנת רטטוי ( תבשיל ירקות צמחוני מהמטבח הצרפתי- כן, יש גם סרט בשם הזה…) אבל ככל שחשבתי על זה, בעודי מול המחבת מערבבת, הבנתי שאף אחד לא באמת יאכל רטטוי אצלי.

השלב הבא היה להוסיף רוטב פומודורו חדש של קנור, המיוצר מעגבניות אטלקיות, שקיבלתי להתנסות ולהפוך את התבשיל למנה שיש לה הרבה יותר סיכוי :)

וכן, שקשוקת רטטוי זכתה להצלחה והפכה לארוחה נהדרת לצד גבינות, זיתים ולחם.

לשדרוג השקשוקה אני ממליצה להוסיף גבינה בולגרית מפוררת בצ'אנקים, קצת לפני שמורידים את המחבת מהאש ולפזר מעל עלי כוסברה או פטרוזיליה.

המצרכים ל 3 מנות:

1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות

3 שיני שום, מעוכות וכתושות

3 זוקיני, חתוכים לקוביות קטנות

2-3  פלפלים, חתוכים לקוביות קטנות

1 בקבוק ( 415 ג') רוטב פומודורו, קנור

1/3-1/2 כוס מים

מלח, פלפל

3 כפות ( לפחות) שמן זית

3 ביצים

עלי כוסברה/ פטרוזיליה קצוצים

אופציה לגיוון: גבינה בולגרית מפוררת * ראו הערה

אופציה: אם ממש לא יכולים בלי- פלפל ירוק חריף, קצוץ + פפריקה חריפה

אופן הכנה:

במחבת גדולה ורחבה שמים שמן ומתחילים לטגן את הבצל עד שהוא מתרכך

מוסיפים את השום, מערבבים ומוסיפים את הפלפלים תוך כדי ערבוב כ 3 דק'

מוסיפים את קוביות הזוקיני ומטגנים תוך כדי ערבוב, מוסיפים מלח ופלפל שחור. אם חסר שמן- מוסיפים.

חשוב שכל הירקות יתרככו והזוקיני יקבלו צריבה והזהבה- סוגרים את המכסה בזמן שהירקות מתרככים לכ 2-3 דק'.

מוסיפים רוטב עגבניות ומים. מבשלים ונותנים לרוטב להסמיך מעט.

טועמים בזהירות ומתקנים תיבול.

יוצרים גומות ברוטב, מוסיפים את הביצים ומבשלים למידת העשייה הרצויה.

מגישים מיד.

בתאבון!

 

 

 

מתכון קודם

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

אין תגובות