הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

עוגת ביסקוויטים עם תותים


עוגת ביסקוויטים עם תותים

סוף עונת התותים וזה הזמן שאני נזכרת שצריך לקחת כמה אריזות של תותים, לשטוף, לחתוך, לרסק במעבד מזון ולהקפיא. ולמה? כי בחום הגדול יהיה אפשר להכין מהם שייקים, ארטיקים, מקפאים ( כמו כאן), לנשנש כקוביות קרח טעימות או לשדרג איתם עוגות.

תותים קפואים

 

מהתותים, הכמעט אחרונים לעונה,  הכנתי קולי תותים ( הסבר בהמשך) והוספתי לעוגת ביסקווטים קלה, כיפית ומהירה להכנה. כמה מהירה וקלה? מאוד. למעשה מכינים את קרם הוניל כפי שמופיע בהוראות על גבי האריזה של הפודינג וניל עם גרגירי וניל החדש של "מאסטר שף", ממשיכים בטבילת ביסוויקטים בחלב ומסדרים בשכבות. משדרגים עם שוקולד לבן ותותים כמובן.

לעוגה בתבנית 20-30

חבילת ביסקוויטים

חלב לטבילת הבסוויקטים

1 כוס חלב

1 ( 250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה

1 שקית פודינג וניל, עם גרגירי וניל אמיתי, מאסטר שף

"תלתלי" שוקולד לבן להגשה ( שמכינים עם קולפן )

לקולי תותים ( לא משתשמים בכל הכמות שתתקבל מהרוטב, ניתן להקפיא מה שישאר)

1 ( 500 ג') חבילת תותים שטופים וחתוכים לקוביות

3 כפות סוכר

1-2 כפות מיץ לימון

אופן הכנה:

מתחילים עם התותים-

בסיר שמים תותים, סוכר ומיץ לימון ומחממים עד שהסוכר נמס, מרבית התותים הפרישו את הנוזלים והתערובת מסמיכה מעט. עניין של כמה דקות. מעבירים למעבד מזון ומרסקים למרקם אחיד. מסננים ליצירת תערובת אחידה. מצננים.

טובלים ביסקוויטים בחלב ומניחים בצפיפות על גבי התבנית

מורחים חצי מכמות המלית על הבסקוויטים.

בעזרת כף יוצקים באופן לא אחיד מרוטב התותים לפי הטעם

מסדרים על שכבה זו שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב ומורחים את יתר המלית

מפזרים מרוטב התותים באופן לא אחיד, מפזרים "תלתלי" שוקולד לבן ומאחסנים במקרר כ 4 שעות.

לימים חמים ( כן, כן, הם מתקרבים…) אפשר לשמור את העוגה במקפיא, לחתוך ובהגשה לפזר תוספת מקולי התותים

 

 

 

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

אין תגובות