ניוקי, זוקיני ברוטב עגבניות

מאת ענת לבל
28 בפברואר 2018

 

 

ניוקי זוקיני ועגבניות. צילום: בועז לביא
ניוקי זוקיני ועגבניות. צילום: בועז לביא

מנה שמכינים ממש בזריזות. את הניוקי קונים ולרוטב משתמשים בפחית של עגבניות מרוסקות. קל וטעים.

המרכיבים ל 3-2 מנות:

3 שיני שום, כתושות

שמן זית

3 זוקיני, חתוכים לקוביות

1 פחית ( 400 ג') עגבניות מרוסקות

1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

מלח, פלפל שחור

1 חבילת ניוקי ( 500 ג')

גבינת פרמזן מגוררת להגשה, אורגנו מיובש

אופן ההכנה:

יוצקים את העגבניות המרוסקות למעבד מזון ומרסקים למשטח חלק.

מחממים מעט שמן זית בסיר רחב מוסיפים את השום ומטגנים ממש מעט( שלא ייחרך).

מוסיפים את קוביות הזוקיני ומערבבים עד שהם נצרבים קלות.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מלח, פלפל ומערבבים.

מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה. טועמים ומתקנים תיבול.

במקביל בסיר אחר מבשלים את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים ( כ 2-3 דק'). מסננים היטב.

מעבירים את הניוקי לסיר עם רוטב העגבניות ומפזרים לתוך הסיר את הפרמזן. מערבבים שהניוקי יספגו את הרוטב ומעבירים לצלחת הגשה.

מפזרים עוד פרמזן בהגשה. ניתן להוסיף גם עלי בזיליקום/ עלי אורגנו טריים.

בתאבון!

צילום: בועז לביא

צלחת קרמיקה: מיכל פולק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close