הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

כרובית מטוגנת במילוי גבינת עזים


כרובית במילוי גבינת עזים. צילום: שרית גופן

כרובית במילוי גבינת עזים. צילום: שרית גופן

אוהבים כרובית? בטח אוהבים!

אוהבים כרובית מטוגנת? נו, ברור…

אז קבלו שדרוג- כרובית במילוי גבינת עזים, מצופה בפירורי לחם ומטוגנת ( רגע, רגע, אפשר גם לאפות…אבל…מטוגן – אין מה לעשות…אפילו יותר טעים!)

את המתכון בדקתי על  שני נסיינים צעירים, בני עשר, שהסכימו לנסות והתלהבו מאוד מהמנה. מה שגרר ווטסאפ מההורים: ״מה זה השניצל כרובית הזה?״. ובכן, הנה המתכון. ( *ראו הערה בסוף המתכון)

המרכיבים (4 מנות)

1 כרובית בינונית, שטופה ומחולקת לפרחים

1 כף חומץ

1 חבילה (200 גרם) גבינת עזים רכה (בסגנון ״פרומעז״- "מה-עז"), חתוכה לפרוסות

½ 1 כוסות פירורי לחם

2 כפות קצח, או שומשום

3-2 ביצים

מלח ופלפל שחור טחון

שמן לטיגון

ההכנה

  1. שמים את פרחי הכרובית בקערה, מכסים במים ומוסיפים את החומץ. שורים כך 10 דקות. מסננים.
  2. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים ברתיחה כ-5 דקות. מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח. מסננים ומיבשים.
  3. חוצים כל פרח כרובית במרכזו, עד למחצית, כך שנוצר פתח למילוי, אך הפרח לא מתפרק.
  4. מניחים פרוסת גבינת עזים בפתח שנוצר ודוחסים מעט (הגבינה רכה ואפשר לעצב אותה כך שתתאים לפתח).
  5. מכינים קערה ושמים בה את פירורי הלחם מוסיפים את הקצח או השומשום ומערבבים. מכינים קערה נוספת ושמים בה את הביצים, מוסיפים את המלח והפלפל וטורפים היטב.
  6. מחממים את השמן לטיגון. טובלים את פרחי הכרובית בביצים ואח"כ בתערובת פירורי הלחם ומטגנים עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר מטבח לספיגת עודפי השמן. מגישים חם (שימו לב!!! – הגבינה רותחת- אז תנו לה מעט להתקרר).

 

  • אפשר גם לאפות: מחממים את התנור ל-200 מעלות. מניחים את פרחי הכרובית המצופים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מברישים אותם במעט שמן קנולה ואופים כ-25 דקות, עד הזהבה.
  • המתכון התפרסם לראשונה בשבועון לאשה בשנת 2017
  • צילום: שרית גופן
מתכון קודם

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

אין תגובות