הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

עלי מנגולד ממולאים בבשר ובורגול ברוטב סלק


עלי מנגולד ממולאים בבשר ברוטב סלק. צילום: שרית גופן

עלי מנגולד ממולאים בבשר ברוטב סלק. צילום: שרית גופן

בשונה מהרבה מתכונים בבלוג, המתכון הזה מעט שונה. המתכון הזה מעט מורכב ודורש זמן וסבלנות בחיתוך העלים, חליטתם, מילוי וגילול. אבל מה שכן ההשקעה משתלמת, המנה הזו נהדרת ומלאת טעמים.

אם אתם בעניין של להשקיע פנו לעצמכם זמן וגשו להכין.

המרכיבים (4 מנות)

למלית

¼ כוס בורגול מושרה במים רותחים חצי שעה

250 גרם בשר בקר טחון

1 בצל קלוף, מגורר וסחוט מנוזלים

מלח, פלפל שחור טחון

2 כפות צנוברים, קלויים

לרוטב

2 סלקים, קלופים וחתוכים לקוביות

1 מכל (100 גרם) רסק עגבניות

מלח, פלפל

2 כוסות מים

מיץ לימון סחוט טרי ( מתחילים בחצי ואם יש צורך, טועמים ומוסיפים)

1 כף שמן  קנולה

3-2 כפיות סוכר

לעלים

מים

מלח

3-2 צרורות עלי מנגולד

ההכנה

  1. המלית: שמים את הבורגול בקערה, מכסים במים רותחים ומשהים כחצי שעה-  עד שהמים נספגים.
  2. מערבבים בקערה את הבשר, הבצל, התבלינים והצנוברים. מוסיפים את הבורגול ומערבבים היטב.
  3. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בסיר רחב ושטוח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כחצי שעה, עד שהסלק מתרכך (בודקים בעזרת נעיצת מזלג).
  4. בינתיים מכינים את העלים: ממלאים סיר גדול במים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה. מכינים בצד קערת מי קרח. חולטים כל עלה מנגולד בנפרד כחצי דקה- דקה
  5. מוצאים ומעבירים מייד לקערת מי הקרח. מוציאים ומנערים מעודפי מים. נפטרים מגבעול הלבן (חותכים ומוציאים את ה"אידרה", אך משאירים את העלה בשלמותו).
  6. מניחים בקצה כל עלה ממלית הבשר, משטחים מעט. מקפלים את העלה מימין ומשמאל מעל המלית ומגלגלים לגליל מהודק (עלים גדולים מאוד אפשר לחצות, עלים קטנים מצמידים יחד ומגלגלים כיחידה אחת). מסדרים את העלים בצפיפות בסיר
  7. מביאים שוב לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה. מגישים חם.

המתכון התפרסם לראשונה בינואר 2017 בשבועון "לאשה"

צילום: שרית גופן

מחבת: לה קרוזה

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

אין תגובות