הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

סלמון ברוטב חלב קוקוס וקארי


סלמון ברוטב קרם קוקוס וקארי

סלמון ברוטב קרם קוקוס וקארי

בשבוע שחלף קיבלתי קופסת הפתעות כיפית במיוחד ובה חומרי גלם ומצרכים כפי שקיבלו מתחרי התוכנית "מאסטר-שף".

האתגר היה דומה לאתגר שקיבלו משתתפי התוכנית ומטרתו היה לבשל מחומרי הגלם והמצרכים שיש בקופסה בלבד כשהדרישה היחידה היתה להתאים למנה דג לפי בחירה.

ארגז הפתעות מאסטר שף

ארגז הפתעות מאסטר שף

היות שלשופטים הכי חשובים שלי יש העדפות קולינריות ברורות בחרתי להשתמש בנתחים של פילה סלמון והעדפתי שלא לבשל את הדג ברוטב קרם קוקוס אלא לצלות את הדג בנפרד ולהוסיף את הרוטב לפי דרישה. הירקות שהגיעו בקופסה היו כל כך מזמינים וטריים ונראה לי שהצלחתי להשתמש בכולם.

כפי שניתן לראות בתמונה, לא מדובר במנה של "הכל בסיר אחד" אלא במנה המשלבת כמה שלבים ומעט התעסקות, אבל! שלבים לא מסובכים.

אז מה הכנתי בעצם? פילה סלמון צרוב ברוטב קרם קוקוס, קארי וכוסברה (עם שום וג'ינג'ר כמובן) הרוטב ליווה גם את הבוק צ'וי שחלטתי (גיליתי שאני היחידה שאוהבת בוק צ'וי בבית ) כל אלה לצד בטטות סגולות אפויות עם שום ( נו, אומנם עוד שלב ותנור אבל כלום עבודה…) ואורז בסמטי עם כרובית צלויה ותבלינים. מה שכן הייתי שמחה לקצת צ'ילי טרי  בקופסה, אתם מוזמנים להוסיף ….

ניהנתי מאוד מהאתגר וכן, גם מהתגובות של השופטים שלי :)

המצרכים ל 6 מנות:

אורז יסמין מאסטר שף- הכנה לפי הוראות היצרן

6 בטטות סגולות, מקולפות וחתוכות מתבלים עם כף-שתיים שמן קנולה, מלח, פלפל ואופים בתנור חם, יחד עם 2 ראשי שום חצויים, על 200 מעלות לכחצי שעה עד שהבטטות מתרככות.

2 ראשי בוק צ'וי, חצויים- חלוטים במים רותחים לכדקה. מוצאים, שוטפים במים קרים ומסננים היטב.

לכרובית:

1 ראש כרובית קטנה מפורקת לפרחים ( משרים במים עם חומץ) – חולטים את פרחי הכרובית במים רותחים כ 5 דק' עד ריכוך קל ( בודקים בעזרת מזלג), מסננים היטב.

מחממים שמן במחבת, מוסיפים בצל קצוץ עד ריכוך ו 2 שיני שום כתושות ואת פרחי הכרובית וממשיכים בטיגון עד שמופיעים סימני צריבה. מוסיפים לכרובית חצי כפית קארי, מלח ופלפל, רבע מערבבים ומסירים מהאש- מוספים רבע כוס כוסברה קצוצה ומערבבים. התוספת הזו מיועדת לאורז. ( אפשר להוסיף שקדים מולבנים קלויים)

לדג-

6 נתחים של פילה סלמון ( ללא העור)

1 בצל, קצוץ

2 שיני שום, מעוכות וקצוצות

שורש ג'ינג'ר מקולף וקצוץ – בגודל 4 ס"מ

1 כף שמן קנולה

1  ( 400 ג') פחית קרם קוקוס מאסטר שף – (כתוב על הפחית קרם)

1 כפית תבלין קארי

1/4-1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים

אופן הכנה:

בקלחת שמים מעט שמן ומטגנים קלות את הבצל עד ריכוך, מוסיפים את השום ואת הג'ינג'ר ומערבבים.

מוסיפים ( אחרי ניעור) את פחית קרם הקוקוס ( * ראו הערה בסוף), תבלין הקארי, מלח ופלפל. מבשלים את הרוטב עד שמצטמצם ( בערך כ 5 דק'). מוסיפים כוסברה ומסירים מהאש.

במחבת טפלון עם מעט שמן, מטגנים את הדג כ 3-4 דק' מכל צד עד צריבה.

מגישים- בצלחת שמים אורז ומעל את הכרובית הצרובה לצד בטטות ובוק צ'וי. מניחים את הדג ומפזרים את רוטב קרם קוקוס וקארי מעל הדג ומעל הבוק צ'וי.

* אם קרם הקוקוס סמיך- שמים את הפחית בכלי עם מים רותחים ומחכים עד לריכוך. לחילופין ניתן להעביר את הקרם יחד עם כל הנוזלים לקלחת ולבשל עד שהרוטב מסמיך.

בתאבון!

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

אין תגובות