גאלט עגבניות

מאת ענת לבל
10 בדצמבר 2017
גאלט עגבניות. צילום: שרית גופן
גאלט עגבניות עם ריקוטה, בזיליקום ופרמזן. צילום: שרית גופן

גאלט – מעין טארט כפרי- שהוא לא רק יפה, הוא גם חסכוני בשלבים. מכינים בצק פריך, אך לא חייבים לרדד אותו במדויק או לאפות אותו " אפייה עיוורת". והנה עוד טיפ חסכוני, כשמכינים את המלית, שומרים מעט מהביצה בצד. משתמשים בה להברשת שולי הבצק והציפוי בשומשום ( כך לא שוברים ביצה נוספת בשביל שימוש מצומצם).

אפשר להכין ולהגיש לבראנצ' שתכננתם בקרוב או אפילו יותר קרוב להדלקת נרות.

חג שמח 🙂

המרכיבים ל 6 מנות

לבצק

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח

1/2 כפית מלח

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה

למלית

250 גרם גבינת טוב טעם

1 ביצה

1 שן שום, כתושה

12 עלי בזיליקום, קצוצים

1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

מלח, פלפל שחור גרוס

25-20 עגבניות שרי, חצויות, מומלץ צבעוניות

1 כף שמן זית

כף עלי תימין  טריים

להגשה: עלי בזיליקום או גבינת פרמזן

לציפוי

1 ביצה, טרופה (ראו טיפ בהקדמה למתכון)

שומשום, קצח

ההכנה

הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את הקמח, המלח והחמאה ומעבדים במהירות אטית עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומגבירים את המהירות, מעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (נזהרים מעיבוד יתר). אוספים את הבצק לגוש, משטחים מעט, עוטפים אותו בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 30 דקות.

המלית: שמים בקערה את הגבינה, הביצה, השום, הבזיליקום, הפרמזן, מלח ופלפל ומערבבים היטב. שמים בקערה נפרדת את עגבניות השרי, שמן הזית, התימין, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות.

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

פורשים על משטח העבודה נייר אפייה ומקמחים אותו. מעבירים אליו את הבצק ומרדדים אותו לא דק מידי בקוטר 24 מעבירים את נייר האפייה עם הבצק

מניחים במרכז העלה את מלית הגבינה, משאירים שוליים נקיים ברוחב כ-4 ס"מ, מניחים על המלית את העגבניות המתובלות. מקפלים את שולי הבצק על המלית, כך שיכסה רק חלק ממנה ומרכזה יישאר חשוף.

מברישים בביצה את מעטפת הבצק ומפזרים שומשום או קצח.

אופים 45-40 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים, מצננים מעט ומפזרים בזיליקום ופרמזן ומגישים.

המתכון הופיע לראשונה בשבועון לאשה אוגוסט 2017 – צילום שרית גופן

עגבניות. צילום: שרית גופן
עגבניות. צילום: שרית גופן

הצטרפו לדיון

  1. יקירתי זה כל כך יפה!

  2. היי ענת אם רוצים להכין מראש ולחמם על פלטה אפשרי?

    1. ענת לבל Author says:

      היי מלי
      פחות מומלץ במקרה הזה
      חג שמח

להגיב על מירב גביש לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close