הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

סופלקי צמחוני


סופלקי צמחוני עם חלומי

שיטוט קצר בתמונות בנייד שלי הזכיר לי את החופשה הכיפית בכרתים בקיץ האחרון.

לצד תמונות שהעידו שזו היתה בעיקר חופשת בטן גב, מצאתי תמונות מהשוק המקומי עם חומרי גלם יחודיים וגם תמונות של מנת סופלקי עוף שאכלנו שם.

את מנת הסופלקי החלטתי להפוך לצמחונית ולבריאה יותר.

סופלקי עוף

סופלקי עוף

העוף הוחלף בגבינת חלומי, ובמקום הצ׳יפס, שהגישו שם, תיגברתי את המנה עם בצל סגול וזוקיני צלויים והוספתי יוגורט יווני בעל מרקם סמיך 7% שומן.

את המנה עטפתי בלאפה שהכנתי, אבל חייבת להגיד שהיא ממש לא בגדר חובה.  אפשר להגיש את הירקות הצלויים עם גבינת החלומי על צלחת ולצקת מעל את היוגורט המתובל בעשבי תיבול, שום ולימון. כך שמתקבלת מנה מרעננת, שהיא גם יוונית וגם קצת מקומית, המתאימה לארוחת ערב מהירה ומשלבת חם (חלומי והירקות הצלויים) וקר (היוגורט) .

חשוב להכין את גבינת החלומי ממש לקראת ההגשה. ז״א, הדבר האחרון שמטפלים בו ומוסיפים למנה.

המצרכים ל 2 מנות:

2 זוקיני, חתוכים לקוביות

2 בצלים סגולים, פרוסים לשמניות

1 כפית תבלין ״על האש״ ( שקניתי בנצרת בחנוכה, כבר אמרתי שזה מתכון של כאן ושם, כן ? :) )

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל

1 חבילה (200 ג׳) גבינת חלומי, חתוכה לקוביות/ פרוסות

שמן לטיגון החלומי

יוגורט:

1 גביע ( 130 ג׳) יוגורט יווני 7%  דנונה

1 כף עלי נענע ושמיר טריים, קצוצים דק

1 שן שום, כתושה

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

מלח, פלפל

להגשה: לאפה או טורטייה

עלי נענע טריים

אופן הכנה:

בקערית מערבבים את היוגורט עם עשבי התיבול, שום, מיץ לימון, מלח. טועמים, מתקנים תיבול ומניחים בצד.

בקערה מערבבים זוקיני, ובצל סגול עם שמן זית, מלח, פלפל ותבלין ״על האש״

מחממים מחבת פסים עם מעט שמן וצולים את הזוקיני והבצל הסגול עד שמתקבלים סימני צריבה כ 5 דק׳ ( במידת הצורך מוצאים את הזוקיני לפני הבצל על מנת שישמור על מרקם נגיס)

מטגנים במעט שמן את פרוסות/קוביות גבינת החלומי עד הזהבה.

מניחים את הירקות הצרובים מעל לאפה או טורטייה מחוממת

מוסיפים את החלומי ועוד עלי נענע, יוצקים את היוגורט מעל, מגלגלים את הלאפה ומגישים מיד.

כאמור, ניתן לוותר על הלאפה או הטורטייה ולהגיש בצלחת.

בתאבון!

סופלקי צמחוני

סופלקי צמחוני

 

 

 

 

 

 

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

אין תגובות