הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

קציצות עוף אפויות עם תירס ובצל ירוק


קציצות עוף ותירס אפויות. צילום: בועז לביא

קציצות עוף ותירס אפויות. צילום: בועז לביא

עוד רעיון לגיוון ארוחות הצהריים או הערב: קציצות עוף אפויות מהירות הכנה (המתאימות גם לילדים), שבזמן שאופים אותן אפשר להכין אורז כתוספת ולחלוט ברוקולי או אפונה.

לכ 20 קציצות

1/2 קילו עוף טחון

2 כוסות גרגירי תירס מוקפאים, מופשרים או משימורים

1 בצל, קלוף, מגורר וסחוט מנוזלים

3 גבעולי בצל ירוק, החלק הירוק בלבד, קצוצים

2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק חריף (להשיג ברשתות השיווק)

3/4 כוס פירורי לחם

1 ביצה

מלח, פלפל שחור

לציפוי והברשה

פירורי לחם, שמן קנולה

אופן הכנה:

מחממים את התנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב לעיסה אחידה. יוצרים קציצות בגודל אחיד.

מפזרים פירורי לחם בצלחת עמוקה ומצפים כל קציצה בפירורי הלחם מ 2 הצדדים ומניחים אותן על התבנית. מברישים כל קציצה בעדינות במעט שמן.

צולים את הקציצות 15 דק׳ עד שהן מזהיבות קצת. הופכים ואופים עוד 5-8 דק׳ עד שהקציצות מוכנות ועסיסיות ( תלוי בגודל הקציצות) מומלץ לחצות קציצה אחת ולוודא שהעוף לבן מבפנים ומוכן לאכילה.

מוצאים ומגישים לצד תוספות לפי הטעם. אפשר להגיש עם אקסטרה רוטב צ׳ילי מתוק לצד הקציצות.

אפשר לשמור במקרר או בהקפאה בקופסה כשהקציצות מופרדות. הקציצות ניתנות לחימום באפייה בתנור.

המתכון התפרסם בשבועון לאשה נובמבר 2016.

צילום: בועז לביא

צלחת קרמיקה: מיכל פולק

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

אין תגובות