הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

סלט זוקיני, קישואים ונענע


סלט זוקיני וקישואים עם נענע, בלסמי ודבש

סלט זוקיני וקישואים עם נענע, בלסמי ודבש

כשארגנו את התפריט לארוחת שבועות, החלטנו, אני ויפית חגי (גיסתה של גיסתי. כן, אני יודעת שזה נשמע מסובך) לשלב בתפריט מאכלים שלא יתבססו רק על מוצרי חלב. יפית הציעה שהיא תכין את סלט הקישואים המעולה שלה והבטיחה שיהיה טעים במיוחד. הבטיחה וקיימה בהחלט!

אחרי שטעמתי מהסלט מיהרתי לבקש ממנה את המתכון והוספתי עוד קישואים וזוקיני לרשימת הקניות שלי (קישואים אצלי הם must!). כעת משתפת אתכם במתכון ומתלבטת האם לקרוא לו בשם ״הסלט שיגרום לכם להתאהב בקישואים״ או ״סלט הקישואים שירענן את הקיץ״ (בעצם, אחרי שתכינו תבחרו אתם את השם המתאים)

הסלט מרענן, קל להכנה ומתאים לימי הקיץ החמים. יש להכין את המנה כשעתיים לפני שמגישים, כדי שהטעמים יספגו.

המצרכים ל 6 מנות:

8 קישואים/זוקיני (מומלץ להשתמש בזוקיני בצבעים שונים צהוב או ירוק  בשילוב עם קישואים)

3-4  שיני שום, כתושות (אפשר יותר, אם אוהבים)

חצי צרור/צרור עלי נענע, קצוצים (עלים בלבד)

2-3 כפות דבש

2- 3 כפות חומץ בלסמי

מלח, פלפל שחור גרוס

מעט שמן לטיגון

אופן הכנה:

פורסים את הקישואים/זוקיני לפרוסות עגולות בעובי אחיד

מחממים מחבת פסים עם מעט שמן, צולים בסבבים את פרוסות הקישואים מ 2 הצדדים עד שמופיעים סימני צריבה (לא להפוך אותם ל״סמרטוטיים״ /רכים מידי).

מעבירים את הקישואים לקערה.

מוספים נענע, דבש, בלסמי, מלח, פלפל מערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול.

מקררים את הסלט כשעתיים לפני ההגשה.

בתאבון!

ועוד משהו אם אתם עדיין בעניין של שבועות וגבינות, דעו שפסטיבל ״טעימה מהגליל״ של ״משק צוריאל״ מתקיים בימים אלה ועד סוף חודש יוני. השנה חברו לפרויקט מתמודדי תוכנית הבישול ״משחקי השף״, לירון אבולניק, ערן כהן, יעל ביגנסקי וסלאח כורדי, אשר הכינו מנות יחודיות שיוגשו ב- 120 מסעדות המשתתפות בפסטיבל.  לפרטים לחצו כאן ״טעימה מהגליל״

 

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

2 תגובות

  • הגב נעמי 6 ביולי 2017 at 10:03

    מה עם השום? לצרוב במחבת? לשים חי?

    • הגב ענת לבל 6 ביולי 2017 at 23:29

      להשאיר חי, לערבב עם מרכיבי הרוטב ולהוסיף לסלט
      בתאבון