הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

סינייה כרובית וקציצות


סינייה כרובית וקציצות. צילום: בועז לביא

סינייה כרובית וקציצות. צילום: בועז לביא

אפשר להכין אותה כמנה טבעונית, רק עם הכרובית (נהדרת לארוחת ערב עשירה בירקות) ואפשר בקלות לשדרג למנה בשרית בתוספת של קציצות טעימות המשלבות בשר כבש ובקר (יכולה להתאים לשישי צהריים, בלי הרבה מאמץ ). 

המנה מתאימה לאירוח כשאת רב השלבים מכינים מראש ואת האפייה משאירים להכנה בסמוך להגשה (פירוט בהמשך). 

רשימת המצרכים להכנת המנה די בסיסית, ואולי רק גרגירי הכוסברה יהיו מעט מאתגרים (ניתן להשיג בחנויות תבלינים) אך אני ממש ממליצה לא לוותר עליהם. 

מרכיבים ל 4-6  מנות 

1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות

1 בצל, קצוץ

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ

מלח, פלפל שחור

½ כפית פפריקה מתוקה

½ כפית כמון

1 כף גרגירי כוסברה (לא לוותר)

2 שיני שום, מעוכות וקצוצות

2 כוסות פרחי כרובית (לאופציה ללא קציצות, משתמשים בכרובית שלמה מפורקת לפרחים)

1-2 כפות שמן זית

טחינה ביתית לימונית (לא סמיכה מידי)

לקבב

250 ג׳ בשר בקר טחון

250 ג׳ בשר כבש טחון

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל שחור

½ כפית כמון

½ כפית קינמון

1 בצל סגול, מגורר דק וסחוט נוזלים

להגשה:

סומק

חופן צנוברים קלויים

עלי פטרוזיליה קצוצים

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

חולטים את פרחי הכרובית במים רותחים מעט ממולחים למשך 5 דק׳ ( עד ריכוך קל, בודקים עם מזלג). מוצאים ומסננים היטב.

בכלי לסינייה (או בתבנית המתאימה לתנור) שמים בצל, עגבניה, שום, פלפל ירוק חריף, מלח, פלפל, כמון, פפריקה, גרגירי כוסברה. מפזרים מעט שמן זית ומערבים. מוספים את פרחי הכרובית ומערבבים שוב, כדי שהכרובית תספוג מהשמן והתבלינים.

מסדרים את הכרוביות יפה על התבנית. מניחים בצד.

מערבבים את חומרי הקציצות היטב ויוצרים כדורים.

מניחים את הקציצות על הירקות בתבנית לצד הכרובית.

אופים בתנור החם כ 20-18 דק׳.

מוצאים בזהירות את התבנית מהתנור ובמידת הצורך מסננים בעדינות (אני מטה את התבנית לעבר הכיור ומסננת בזהירות) מהנוזלים/השומן שניגר מהקציצות במהלך האפייה בתנור. (בגרסה ללא קציצות, אין צורך לסנן). 

יוצקים מעל את הטחינה ומחזירים לאפייה נוספת בתנור ל 5 דק׳.

מוצאים מהתנור ומפזרים סומק, צנוברים, פטרוזיליה ומגישים חם.

הערות: לא מומלץ להגיש מחומם. ניתן להכין את כל המרכיבים מראש, כולל חליטת פרחי הכרובית, ולאפות בסמוך להגשה.

לאופציה טבעונית: מוותרים על הקציצות. אופים ללא הטחינה 20 דק׳ (אין צורך לסנן נוזלים) מוצאים מהתנור, יוצקים טחינה ואופים שוב 5 דק׳. מפזרים סומק, צנוברים ופטרוזיליה בהגשה.

המתכון הופיע לראשונה בשבועון לאשה 22.2.2016

 

 

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

אין תגובות