לביבות ארטישוק וגבינת עזים

מאת ענת לבל
14 במאי 2016
לביבות ארטישוק וגבינת עזים. צילום: בועז לביא
לביבות ארטישוק וגבינת עזים. צילום: בועז לביא

הלביבות האלה מתהדרות ב״לוק״ משודרג ומסקרן, לוק שעושה חשק להושיט את היד ולקחת עוד אחת ועוד אחת ועוד…

הן, מזכירות ניוקי במראה, הטעם שלהן משגע והוא משלב גבינת עזים וארטישוק (לא להיבהל, מתחתיות ארטישוק קפואות) ותוספת של לימון. ניתן להגיש אותן לצד מטבל יוגורט שום ונענע (מתכון בהמשך) והכי כיף יהיה להפתיע בבראנץ׳ הבא של שבת או להחליט להכין אותן לחג השבועות (עוד מעט כאן).

המצרכים ל 30 יחידות של לביבות מעוצבות כמלבנים מאורכים:

4 תחתיות ארטישוק, מופשרות

2 כפיות מיץ לימון

1 כף שמן

1/2 בצל סגול, קלוף וקצוץ

1/2 גליל (100 ג׳) גבינת עזים 20-23% שומן (כמו פרומעז)

1/2 שן שום, קלופה וכתושה

2 כפות עלי פטרוזיליה, קצוצים דק

מלח, פלפל שחור גרוס

3/4 כוס פירורי לחם

1 ביצה

1-2 כפיות קליפת לימון מגוררת

לטיגון: שמן

אופן ההכנה:

שמים את תחתיות הארטישוק בסיר, ממלאים מים ומוסיפים מיץ לימון. מבשלים כ 20 דק׳, עד שהן מתרככות (נועצים מזלג ובודקים)

מסננים היטב ומעבירים לקערת מעבד המזון. טוחנים למרקם כמעט חלק.

מחממים את כף השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה. מעבירים את מחית הארטישוק והבצל המטוגן לקערה. חותכים את הגבינה לקוביות קטנות ומוספים לקערה. מוספים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מומלץ להניח לעיסה להתייצב במשך 20-30 דק׳.

יוצרים מהעיסה מלבנים קטנים.

יוצקים למחבת שכבת שמן דקה ומחממים. מטגנים את הלביבות עד שהן זהובות משני הצדדים. מגישים חם. מומלץ ליד מטבל יוגורט ונענע.

הכנתם מראש? ניתן לחמם את הלביבות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 4-5 דק׳.

מטבל יוגורט ונענע:

מערבבים 1 גביע יוגורט עם 2-3 כפיות מיץ לימון, 1 שן שום כתושה, מלח, פלפל שחור גרוס וחופן של גבעולי עירית ונענע קצוצים.

בתאבון!

המתכון הופיע לראשונה בשבועון לאשה דצמבר 2015.

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close