- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

חצילים מאודים בסגנון אסיאתי


 

חצילים מאודים [1]

חצילים מאודים

 

שמחה לשתף בפרויקט כיפי במיוחד שלקחתי בו חלק לאחרונה. סטיילינג למתכונים מעולים של נבחרת בלוגרים/ות יקרים/ות ומוכשרים/ות לרוטב בסיס של ״אסם״. הרוטב, שפותח על ידי השף עומר מילר, משדרג מאכלים ומתאים למגוון מנות וטעמים. הרוטב מכיל סילאן, פלפל שאטה, גרגירי חרדל, פלפל שחור ותבלינים אקזוטיים ואת המנות הנהדרות שהוכנו עם הרוטב ניתן לראות באתר בישולים כאן בלינק [2].

לפרויקט הזה הכנתי גם מתכון משלי. המתכון הוא להכנת חצילים מאודים בסגנון אסיאתי עם רוטב הבסיס כמובן. את החצילים ניתן להגיש כתוספת למנה עיקרית, להגיש מעל אורז כמנה צימחונית או עם תוספת רצועות חזה עוף מוקפצות.

דעו שגם אתם עדיין יכולים לקחת חלק בפרויקט ואולי המתכון שלכם יופיע באתר. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לשלב את רוטב הבסיס במתכון שלכם ולעלות את המתכון לאתר בישולים [3]ואולי תזכו בפרס שווה (מתכונים ניתן לשלוח עד ה- 29.11).

מצרכים:

2 חצילים בגודל בינוני
לרוטב:
6 כפות רוטב בסיס אסם
1 כף ג׳ינג׳ר טרי, מגורר
1 כף סוכר
1 כף סויה
1 שן שום, כתושה
1 כף שמן קנולה
לפיזור מעל:
חצי פלפל צ׳ילי אדום קצוץ (יותר או פחות לפי הטעם, אבל לא לוותר)
שומשום
1-2 בצל ירוק, קצוץ (או עלי כוסברה קצוצים)
אופן הכנה:
מקלפים חלקית את החציל (כמו פסי זברה) חותכים את החצילים לפרוסות ואז לרצועות בגודל של כ 5 ס״מ
מחממים מים בסיר ומביאים לרתיחה
מניחים כלי אידוי מבמבוק, בגודל המתאים, מעל הסיר. מניחים את רצועות החצילים אחד ליד השני (ולא מעל), סוגרים את המכסה ומאדים כ 18-20 דק׳, עד לריכוך החצילים. נועצים מזלג ובודקים.
מוצאים את החצילים ומעבירים למסננת להגרת הנוזלים. במידת הצורך, ממשיכים כך עם פרוסות החצילים הנוספות (שימו לב שיש מספיק מים בסיר).
במקביל שמים בסיר את כל מרכיבי הרוטב ומבשלים עד שהרוטב מבעבע ומסמיך (בערך כ- 5 דק׳) מסירים מהאש.
שמים את פרוסות החצילים המסוננות בקערה ומפזרים את הרוטב כך שכל פרוסות החצילים יצופו ויספגו את הרוטב.
מפזרים מעל את הפלפל צ׳ילי, שומשום ובצל ירוק ומגישים.
בתאבון!
התמונה הזו ועוד אפשר למצוא באינסטוש שלי- מוזמנים לעקוב אחרי גם שם. חפשו את teimonet