- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

פחזניות במילוי גבינת שמנת וסלמון מעושן


פחזניות עם גבינת שמנת וסלמון. צילום: אסף אמברם [1]

פחזניות עם גבינת שמנת וסלמון. צילום: אסף אמברם

אחרי 4 וחצי שנים טעימונת מתחדשת עם בלוג מחודש ולוגו רענן (שעיצבו ״הפועלות״ המוכשרות [2]).

ההתחדשות מתבקשת ואני בטוחה שהיא היתה נחוצה גם לכם לא פחות מאשר לי. אני מקווה שתמצאו את הפורמט החדש נוח וידידותי למשתמש ואם אתם נתקלים באיזשהי בעיה – אשמח אם תשתפו אותי.

אחד החידושים שמרגשים אותי, זו האפשרות להירשם באמצעות כתובת המייל לעדכונים  (כאן מצד שמאל) כדי לקבל מתכונים חדשים בעיתוי שהם מתפרסמים (אפשרות זו לא היתה קיימת בפורמט הקודם- ואני מוכרחה להגיד ששליחת המיילים החודשית היתה מאתגרת בכל פעם מחדש). מזמינה אתכם להצטרך- יהיה טעים!

בהזדמנות זו אני רוצה להודות לכם שאתם מכניסים אותי למטבח שלכם, מגיבים, אוהבים, משתפים ומפרגנים. 

 אז תודה ומבטיחה מתכונים נהדרים ועוד הפתעות בהמשך :)

ואחרי ההקדמה המשמחת (אותי!) קבלו את המנה המפתיעה שלכם לחג השבועות: פחזניות ממולאות בגבינת שמנת וסלמון מעושן. סלמון וגבינת שמנת הם שידוך מוכר, ידוע וטוב, הפעם הם ארוזים בתוך מנת פינגר פוד מרשימה במיוחד.

אני אוהבת להכין פחזניות ונהנית מהשלבים הכרוכים בהכנתן: מהכנת העיסה, הזילוף והשלב שבו הפחזניות תופחות להן בתנור ומפיצות ניחוחות נהדרים ברחבי המטבח. לפחזניות טעם ניטרלי ולכן המלית יכולה להיות מלוחה או מתוקה, אך אני, חובבת מלוחים שכמותי, העדפתי למלאן כאמור בסלמון וגבינת שמנת.

מניסיון, כדאי לעדכן את האורחים שמדובר במלית מלוחה אם אתם לא רוצים שיופתעו….

לכ- 40 פחזניות עגולות

100 ג׳ חמאה

250 מ״ל מים (1 כוס+ כף)

150 ג׳ קמח (1 כוס +כף) (שימו לב: מדובר בקמח רגיל לא קמח תופח ולא קמח שמרים!)

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

4 ביצים

למלית:

2 גבינת שמנת 30% (400 ג׳) – אפשר להשתמש בגבינת שמנת זיתים או גבינת שמיר או להוסיף שמיר טרי קצוץ דק

200 ג׳ סלמון מעושן

אופן ההכנה:

מערבבים את הקמח עם הסוכר והמלח ומניחים בצד

בסיר שמים חמאה ומים ומבאים לרתיחה. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את הקמח 

מערבבים היטב עם כף עץ וכאשר העיסה חלקה מחזירים את הסיר לאש עד שהעיסה מתייבשת ומתנתקת משולי הסיר

מסירים מהאש ומעבירים את העיסה למיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית

לא מוסיפים את הביצים מיד לעיסה, אלא רק כאשר רואים שהאדים העולים מהמיקסר מתמעטים

את הביצים מוסיפים בהדרגה. כל פעם ביצה אחת עד שנטמעת בעיסה. בסוף הערבול העיסה צריכה להיות סמיכה ומבריקה

מעבירים את העיסה לשקית זילוף עם צנתר משונן או חלק

מזלפים את הפחזניות מעל תבנית עם נייר אפייה בגודל הרצוי. (הזילוף לא צריך להיות שטוח מידי ויש להשאיר רווח מכיוון שהפחזניות תופחות)

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואופים  5 דק׳. מורידים את החום ל 170 מעלות לכ 30- 35 דק׳ עד שהפחזניות מתייבשות (מתאימים את זמן האפייה לגודל הפחזניות שזילפתם)

שימו לב: בזמן האפייה לא!!! פותחים את התנור

מוצאים את הפחזניות מהתנור ומצננים.

פחזניות סלמון וגבינת שמנת. צילום: אסף אמברם. [3]

פחזניות סלמון וגבינת שמנת. צילום: אסף אמברם.

מעבירים את גבינת השמנת לשקית זילוף.

בעזרת סכין טורנה, יוצרים פתח בצורת איקס בתחתית כל פחזניה ומזליפים פנימה את הגבינה

את הסלמון המעושן פורסים לרצועות דקות ומכניסים פנימה בעדינות

מצננים את הפחזניות עד להגשה

בתאבון וחג שבועות שמח (והכי טעים) !!!

קרדיט כלים בתמונה הראשית: בלו בנדנה, [4] ה׳ באייר 52 כיכר המדינה, תל אביב. 03-6021686. קדושי השואה 56 הרצליה פיתוח. 09-9555520.