סלט חסה ופומלה

מאת ענת לבל
17 במאי 2015

סלט פומלה וחסה

למראה הוא נראה תמים. עוד סלט חסה כיפי שתמיד טוב שיהיה על השולחן. אבל כשמתחילים לנגוס בעלים הפריכים מגלים הפתעה, שמנסיוני תמיד גורמת לטועמים לשאול: ״רגע אז מה יש בסלט?״. ההפתעה היא פלחי פומלה רעננים המשתלבים נהדר עם חמוציות ובצל ומעליהם רוטב וויניגרט אורגנו, המוסיף נדבך טעם נוסף. את הסלט הזה, שהכינה ישראלה הנהדרת, טעמתי לראשונה בפיקניק עם חברים וכמובן שאימצתי אותו בשמחה. כך שבעצם השם הרשמי של הסלט הוא: סלט חסה ופומלה של ישראלה (עם שם כזה, אין מתאים ממנו לחג המנגלים). אז נצלו את הדקות הבודדות שהפומלה עוד כאן וגשו למטבח להוסיף עוד סלט נהדר לרשימת הסלטים שלכם.

מצרכים:

1 ראש חסה (קורעים את העלים או חותכים)

1 פומלה, מפולטת. איך מפלטים? ראו כאן

1 בצל סגול, חתוך לרצועות

1/4 כוס שבבי שקדים, קלויים

חופן חמוציות

לרוטב:

1/3 כוס שמן זית

3 כפות דבש

2 כפות חומץ תפוחים

1 כף אורגנו מיובש

1 כפית חרדל דיז׳ון

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

בקערה שמים את עלי החסה, בצל, פלחי פומלה, חמוציות ושקדים קלויים.

מערבבים בצנצנת את כל חומרי הרוטב לתערובת אחידה ומוסיפים לסלט, מערבבים ומגישים מיד.

צילום: אסף אמברם

סטיילינג: ענת לבל

לאתר של אסף

סלט חסה ופומלה. צילום: אסף אמברם

 

 

 

 

הצטרפו לדיון

  1. הי ענת, כל מילה בסלע. אכלו, נהנו וביקשו מתכון. המתכון הוכנס לספר המתכונים. תודה.

    1. ענת לבל Author says:

      איזה כיף לשמוע אפרת! תענוג ממש
      תודה שחזרת לעדכן
      יום מקסים
      ענת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close