פלפלים ממולאים בבשר וחמוציות מיובשות

מאת ענת לבל
5 באוקטובר 2010

פלפלים הם כלי קיבול מעולה למילוי (את זה כבר כולם יודעים) ואני בטוחה שלכל אחד יש גרסה משלו לממולאים. אך טוב לדעת שהם גם מהווים פתרון טוב לאוכל שמכינים מראש ומאכסנים במקפיא עד לרגע הכנתו. מקפיאים את הפלפלים כשהם ממולאים במלית שכבר בושלה, אך לפני שנגעו ברוטב.

הנה הוורסיה שלי לפלפלים ממולאים, הכוללת חמוציות מיובשות לקונטרסט מעניין לבשר. רשימת המצרכים מתאימה ל 6-8 פלפלים, תלוי בגודלם כמובן. כמו כן, תמיד כדאי שיהיו בסביבה איזה 2-3 עגבניות או בצל אחד גדול, על מנת שתוכלו למלאם במידה שנשארה עוד מהמלית.

מצרכים

1 בצל

500 ג' בשר בקר טחון

חצי כוס חמוציות מיובשות

6-8 (תלוי בגודל) פלפלים בצבעים שונים

תבלינים: פלפל שחור, מלח, קינמון, כורכום (או כל תבלין אחר שאתם אוהבים)

כוס אורז לבן פרסי שהושרה כחצי שעה במים קרים

2  כפות שמן קנולה לטיגון הבצל

חצי כוס מים

אופן ההכנה

בסיר רחב מטגנים בצל עד שהופך לשקוף

מוספים את התבלינים ומערבבים קלות

מוספים את תערובת הבשר הטחון עד שמוכן ומשנה את צבעו.

מוספים את האורז אחרי שסיננו מהמים ומוספים בהדרגה את המים ומאדים מספר דקות (בערך כ 2 -4 דק').

מורדים מהאש ומוספים את החמוציות.

מצננים את התערובת.

מכינים את הפלפלים למילוי

קוטמים את החלק העליון של כל פלפל ומוצאים ממנו את הגרעינים.

ממלאים את הפלפלים עד ל 2/3 מנפחם. לא עד הקצה ולא דחוס מידי, בכדי לאפשר לאורז מקום לקבל נפח כשהוא מתבשל.

למי שהחליט להקפיא את הפלפלים- זה השלב שמאכסנים בקופסה בגובה המתאים ומכניסים למקפיא.

בפעם הבאה שתוציאו את הממולאים החצי מוכנים מהמקפיא משדכים לממולאים את רוטב העגבניות המועדף עליכם ומבשלים.

ומה ברוטב? רוטב מהיר יכלול 2 עגבניות חתוכות, כפית סוכר, מיץ מחצי לימון, 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות, 3 שיני שום כתושים, מים ותבלינים (מלח, פלפל). אך יש כאן הרבה אפשריות לגיוון (עם גזר, ראש סלרי, ירקות שורש נוספים ותבלינים).

בפעם האחרונה הוספתי לרוטב שמיר טרי, שהוסיף מאוד לטעם, וגם 2 קוביות קישואים מאודים שהיו במקפיא, מה שתרם להסמכת הרוטב וגם יעיל עבור הורים המעונינים "להחביא" ברוטב ירקות נוספים (עוד על ירקות מאודים בפוסט הקפואים שלי).  

אני מוסיפה מים לרוטב עד לבערך חצי מגובהם של הפלפלים, ומוזגת מהרוטב המתבשל בסיר 2 כפות לכל פלפל או יותר, תלוי במידת הצורך. מבשלת את הפלפלים על אש נמוכה זמן ממושך עד שהם מוכנים ומתרככים ועד שהאורז במילוי מוכן לאכילה.

 רוצים לקבל דיווח חודשי על מתכונים שעלו בבלוג? שילחו את כותבת הדוא"ל שלכם לכתובת teimonet.blog@gmail.com ותצטרפו לרשימת התפוצה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close