הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

סלט של חורף- בייבי קייל, תפוזים ואבוקדו ברוטב גזר ג׳ינג׳ר


סלט בייבי קייל, אבוקדו ותפוזים ברוטב גזר ג׳ינג׳ר

דווקא כחובבת מושבעת של עלים ירוקים, הייתי בטוחה שאצליח הרבה יותר עם עלי הקייל. הניסיון שצברתי עד כה עם עלי הקייל, הנחשבים למזון על, בין אם הקפצה עם בצל וקישואים ברכז רימונים, שילוב בפשטידות ירק, חביתות או בתבשילים אחרים, לא הכרזו כהצלחה מסחררת. לא מסוג המתכונים שאמרתי עליהם ״טוב, זה חייב להיכנס לבלוג!״. כך יצא שמזון העל הזה נעדר ממטבחי ולא זכה להיכנס לרשימת הקניות הקבועה. אך כשהגיעה, לפני כשבועיים, הזמנה לסדנת בישול בריא אצל מרי הבר המקסימה ברשפון להשקת המוצר החדש ״בייבי קייל״ מסדרת ״טעם הטבע״ של שטראוס, חשבתי שזאת הזדמנות נהדרת לנסות להתיידד עם עלי הקייל.  אם אתם שואלים למה להתעקש להתיידד עם קייל אז דעו שבקייל יש עושר עצום של רכיבים, שאינם קיימים או קיימים בכמות קטנה במזונות אחרים והעלים עשירים ברכיבים תזונתיים ומכילים ויטמינים מסוג A, C ו-K. כך שבהחלט שווה לנסות.

מרי הדגימה לנו מספר מתכונים נהדרים ששילבו את הבייבי קייל כמו: שייק ירוק, פלאפלים אפויים מקינואה וקייל ודגי סלמון מבושלים ברוטב אסייתי ועוד. בסדנה נכחה מיכל צפיר הנהדרת אשר פיזרה לכולם מחוכמת האוכל הבריא והכושר ושיתפה אותנו בחינניות רבה במהפך שעברה.

גיליתי שטעמם של עלי הבייבי קייל שונה מאוד מהקייל המסולסל (שניתן להשיג ברשתות השיווק) או השחור (שניתן להשיג בשווקי איכרים), העלים קטנים ורכים והמרירות אינה קיימת. לי זה הרגיש מעין שילוב טעמים של תרד ורוקט.

למחרת, כשבמקרר שלי היתה מונחת שקית של עלי בייבי קייל רכים, טעימים ושטופים, הכנתי את הסלט הטעים הזה שכולו בריאות עם רוטב ג׳ינג׳ר בשביל הגרון שהתחיל לכאוב ועם מרכיבים נוספים המתאימים לחורף. בסלט לצד העלים גם אבוקדו ופלחי תפוז מפולטים בשביל אקסטרה ויטמין c. בקיצור סלט בריא וטעים של חורף.

שימו לב לרוטב טעם מרענן ומרקם מחיתי ואין בו כמות גדולה של שמן.

המצרכים ל 2-4 מנות:

1 חבילת בייבי קייל- להשיג ארוז ושטוף במקררים ברשתות השיווק

1 אבוקדו, מקולף ופרוס לרצועות

1/2 בצל סגול, פרוס לרצועות דקות

1 תפוז, מפולט (ראו כאן כיצד לפלט)

חופן שומשום

לרוטב:

החומרים ל-1 כוס רוטב

2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1/4 בצל סגול, קצוץ

2 כפות חומץ אורז

1 כף שמן שומשום

1 כף סויה

מעט מים רותחים

אופן הכנה:

בקערה שמים את עלי הבייבי קייל, אבוקדו, בצל, פלחי תפוז ומערבבים, מפזרים מעל את השומשום.

את כל החומרי הרוטב, למעט המים, שמים במעבד מזון ומרסקים עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים מעט מים רותחים (לפי הצורך) לדילול הרוטב. מפזרים מעל הסלט בעת ההגשה.

בתאבון!

ואם אתם רוצים עוד מנה עם הרוטב הטעים הזה נסו את הטורטייה פרגית ואבוקדו

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

אין תגובות