הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

מרק ארטישוק ירושלמי ה-ו-ר-ס-ס-ס


מרק ארטישוק ירושלמי

במבט ראשון המרק הזה נראה חיוור וחסר את הצבעוניות שאני אוהבת באוכל  אך המראה שלו ללא ספק מטעה.

מדובר במרק מושלם לימי החורף שפקדו אותנו לאחרונה. ההכנה כמובן קלה והתוצאה מענגת.

המרק ללא מוצרי חלב (חמאה / שמנת) כך שיכול להתאים לכל ארוחה וגם לטבעוניים.

אז סמכו עלי ורוצו כבר עכשיו לשוק ולקנות את המצרכים.

תהנו! מבטיחה… : )

המצרכים ל 6 מנות:

1 כרישה, קצוצה

1 בצל, קצוץ

3 שיני שום, מעוכות וקצוצות

מעט שמן זית

1 קילו ארטישוק ירושלמי (תשדלו למצוא את אלה הישרים, מה שיקל על הקילוף)

3 תפוחי אדמה, ללא הקליפה, חתוכים לקוביות

1 קישוא גדול, ללא הקליפה, חתוך לקוביות

4 כוסות מים

מלח

פלפל

קורט אגוז מוסקט

להגשה:

שמן צ׳ילי (להשיג ברשתות)

קרוטונים תוצרת בית (הסבר בהמשך)

אופן ההכנה:

מקלפים את הארטישוק הירושלמי בעזרת קולפן. מלאכת הקילוף דורשת זמן, ואת השורשים המקולפים מעבירים לקערה גדולה עם הרבה מים ומעט מיץ לימון, למנוע השחרתם. לפני העברתם לבישול, מסננים את המים.

בסיר עם שמן זית מטגנים את הכרשה והבצל עד ריכוך, מוסיפים את שיני השום, מערבבים קלות ומוסיפים את תפוחי האדמה, הקישוא, ארטישוק הירושלמי ומוסיפים מים.

מבאים לרתיחה וממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה והארטישוק הירושלמי מתרככים לגמרי, בודקים על ידי נעיצת מזלג.

בעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק למרקם חלק.

מחממים שוב את המרק ומוסיפים תבלינים: מלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם.

טועמים ומתקנים תיבול.

שימו לב: המרק שמתקבל הינו סמיך, כך אני אוהבת את הסמיכות של המרק. אם אתם מעוניינים לדלל אותו, הוסיפו עוד מים לדרגת הסמיכות שאתם מעדיפים.

את המרק מגישים חם עם זילוף של שמן צ׳ילי (ממליצה לא לוותר) וקרוטונים במרכז.

לקרוטנים שבתמונה השתמשתי בלחם שאור ביתי. חותכים  4-5 פרוסות לחם לקוביות קטנות מפזרים מעל שמן זית, מתבלים במלח ואפשר גם עם עלי תימין/ רוזמרין קצוצים ואופים כחמש דקות בחום של 200 מעלות. יוצא מעולה!

בתאבון!

רוצים עוד מתכון מרק מעולה שיחמם לכם את החורף? מרק מינסטרונה

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

2 תגובות

  • הגב עלמה 8 ביוני 2015 at 1:58

    זה נראה מצויין!

    • הגב ענת לבל 8 ביוני 2015 at 8:46

      תודה רבה עלמה!