דלורית במילוי כוסמת ופטריות

מאת ענת לבל
27 בנובמבר 2014
דלורית במילוי כוסמת, פטריות ופירות מיובשים

מנה צמחונית/טבעונית שהיא גם בריאה גם טעימה וגם יפה למראה. אפשר להגיש כמנה עיקרית או כתוספת.

השילוב של הכוסמת עם הפטריות, הפירות המיובשים ועשבי התיבול פשוט נהדר.

על הצילום הנהדר אחראי אנטולי מיכאלו ועל הסטיילינג המשובח ענת רן.

תהנו!

חומרים ל-4-2 מנות:

  • 2 דלוריות
  • מעט שמן זית
  • מעט מלח גס
  • 1 כף סילאן
  • 1/2 כוס כוסמת
  • מעט שמן לטיגון
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • 1 חבילת פטריות שמפיניון, פרוסות
  • מלח, פלפל שחור
  • 10-8 משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות
  • 2-1 כפות צנוברים, קלויים
  • עלי תימין מ-5 ענפים
  • עלי רוזמרין מ-2 ענפים

אופן ההכנה:

1. חוצים את הדלוריות לאורכן, מרוקנים את הגרעינים בכף ושוטפים. מושחים את הדלוריות במעט שמן זית ומפזרים מעט מלח גס.

2. מניחים את הדלוריות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-40 דקות, עד שהדלוריות מתרככות וטעימות לאכילה. מצננים מעט ומוציאים את בשר הדלוריות גם מחלקן הצר. חותכים את הבשר שהוצא לקוביות ומערבבים אותן עם הסילאן.

3. שוטפים את הכוסמת ומסננים. מבשלים את הכוסמת בסיר עם מים רותחים (כמו פסטה) במשך כ-10-8 דקות עד שהיא רכה ומוכנה לאכילה. מסננים ומניחים בצד.

4. מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את הפטריות, מערבבים, מוסיפים מלח ופלפל ומבשלים במשך כ-3-2 דקות עד שהפטריות מאבדות מעט מנפחן אך הן עדיין בשרניות.

5 מערבבים את הכוסמת עם הפטריות, המשמשים המיובשים, הצנוברים, התימין, הרוזמרין וקוביות הדלוריות. מתקנים תיבול.

6. מניחים את התערובת בתוך בסיס הדלוריות, עוטפים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לעוד 10-5 דקות.

בתאבון :)

מחפשים אופציה למנה בשרית עם דלורית- ראו כאן דלורית במילוי בשר, בורגול ופירות מיובשים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close