- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

פריטטה סלמון ואפונה


[1]

פריטטה סלמון מעושן ואפונה

בראנץ׳ בשבת? הכינו פריטטה טעימה, מפתיעה וצבעונית במיוחד, עם סלמון מעושן ואפונה.

צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג ענת רן

החומרים ל-4 מנות

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל בשמן במחבת עד שהוא מתרכך.

2. טורפים את הביצים עם השמנת ומתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים לבלילה 3/4 מכוס האפונה ו-1 כף מהעירית ומערבבים.

3. מוזגים את הבלילה למחבת, מפזרים מיד מעל את האפונה והעירית שנותרו (משאירים בצד מעט עירית להגשה) ואת הסלמון ומטגנים רק עד שתחתית הפריטטה וצדדיה מתייצבים.

4. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים עד שהפריטטה יציבה כולה.

מגישים: מפזרים על הפריטטה החמה עירית קצוצה ופלפל שחור גרוס.

בתאבון!